Van het partijbestuur: stappen na 15 maart

Van het partijbestuur: stappen na 15 maart

Vanavond hebben we met het partijbestuur in het bijzijn van Lodewijk Asscher teruggekeken op de afgelopen verkiezingen. De uitslag is pijnlijk, de klap komt bij ons allen hard aan.

We deelden met elkaar de wens om de klap te verwerken én eensgezind te bouwen aan de toekomst. Met elkaar. Met ruimte voor de noodzakelijke vernieuwing en verandering. Maar ook door juist nu op een verantwoordelijke wijze te doen wat nodig is. Op mijn voorstel is het partijbestuur voornemens om een drietal zaken te ondernemen:

  • Als partijbestuur leiding geven aan een dialoog met leden en kiezers over de verandering die voor de toekomst nodig is. Daarnaast een aantal experts te vragen om ons een spiegel voor te houden voor wat betreft onze maatschappelijke en politieke positie en de uitslag, succesvolle maatschappelijke bewegingen te onderzoeken en bovenal toekomstgerichte aanbevelingen te doen voor de Partij van de Arbeid als beweging;
  • Het nemen van de direct noodzakelijke stappen voor medewerkers en organisatie;
  • Het uitschrijven van nieuwe verkiezingen voor de functie van partijvoorzitter. De kandidaatstelling opent vóór de zomer, we organiseren een verkiezing in september om voorts een nieuwe voorzitter te bekrachtigen op een congres begin oktober. Op dat congres treed ik terug als jullie voorzitter;

Morgen spreken we op de politieke ledenraad uitgebreid over de afgelopen jaren, de verkiezingen en over deze voornemens van het partijbestuur.

Tot morgen,

Namens het partijbestuur,

Hans Spekman

LET OP: Vanwege de verwachte drukte zal de bijeenkomst plaatsvinden op een andere locatie, namelijk in het Beatrixgebouw te Utrecht. Aanmelden kan hier. Later vanavond worden de moties met de benodigde ondersteuningsverklaringen en de toelichting van het partijbestuur op de pvda-site beschikbaar gesteld.

Delen:

We kunnen #NietZonderJou

Meld je aan en maak het verschil!

Doe mee

Steun onze docenten en blijf op de hoogte

Steun onze strijd en blijf op de hoogte van al onze acties, ideeën en activiteiten omtrent leraren.