In memoriam: Annie Brouwer

In memoriam: Annie Brouwer

Sterk en strijdbaar. Dat was Annie. Onvermoeibaar ging ze door, want Annie was een vechter die niet opgaf. Een vechter met veel geduld, met gezag en met een sterke overtuiging.

Ik leerde Annie goed kennen als burgemeester van Utrecht. Ik was voorzitter van de gemeenteraadsfractie van de PvdA en wethouder in dezelfde tijd. Annie was een inhoudelijk gedreven burgemeester, en een goede voorzitter van de gemeenteraad. In de PvdA-fractie mopperden we nog wel eens op Annie. Ze was, daar waren we van overtuigd, voor niemand zo streng als voor ons, de PvdA-raadsleden.

Maar veel belangrijker is dat Annie een grote inhoudelijke steun was voor onze fractie. Want Annie kwam altijd op voor de meest kwetsbare inwoners van onze stad. De Utrechters wisten dat, en Annie was geliefd in de stad. Ze was een burgemeester voor iedereen.

Ook binnen de PvdA was Annie erg actief. Ze was in 1999 voorzitter van de commissie Brouwer. Ze kwam met een advies (“Politiek is mensenwerk”) die de democratisering van onze partij een zet gaf. Ik heb als partijvoorzitter altijd contact gehouden met Annie. Nooit deed ik een tevergeefs beroep op haar. Ze stond klaar om te helpen waar dat nodig was. Zelfs tijdens haar ziekte bleef ze als vrijwilliger voor onze partij werk verzetten.

Ik zal haar missen. We zullen haar allemaal zeer missen. Annie was een ongelooflijk sterke vrouw, tot op het allerlaatst. Namens de PvdA wens ik haar familie, vrienden en nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Delen:

We kunnen #NietZonderJou

Meld je aan en maak het verschil!

Doe mee