Debatten en congres over regeerakkoord

Door Hans Spekman op 29 oktober 2012 Delen  

Het partijbestuur legt het regeerakkoord (pdf) met een positief advies voor aan het Congres. Lees verder voor een uitgebreide toelichting. Het formatiecongres vindt zaterdag 3 november plaats in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Dinsdag, donderdag en vrijdag zijn er al drie regionale bijeenkomsten waar onze leden met Diederik Samsom en met mij in debat kunnen over het akkoord. De eerste bijeenkomst, dinsdagavond in Utrecht, wordt live uitgezonden op pvda.nl.

De afgelopen weken hebben Diederik Samsom en Jeroen Dijsselbloem stevig onderhandeld over een regeerakkoord met de VVD. De PvdA-fractie in de Tweede Kamer heeft maandagmiddag haar steun gegeven aan het bereikte onderhandelingsresultaat.

Het partijbestuur was vervolgens aan zet. We hebben het akkoord in zijn geheel beoordeeld en zien –los van soms uitstekende, soms pijnlijke maatregelen– een akkoord dat logisch voortvloeit uit de verkiezingsuitslag, dat recht doet aan onze sociaaldemocratische uitgangspunten en dat oprecht de ambitie koestert om ons land en allen die hier wonen vooruit te helpen.

Om die reden leggen we het akkoord met een positief advies aan het Congres voor. Dit alles onder de voorwaarde én de belofte dat we scherp zullen toezien op de effecten van het beleid. En dat terwijl de noodzakelijke verantwoordelijkheid genomen wordt voor de toekomst van Nederland het eigen geluid van de PvdA niet mag en zal verstommen. We worden niet paars. We blijven rood.

Congres
Een uitgebreide beoordeling van het bestuur is te vinden in de bijlage (pdf). Een beoordeling die uitmondt in een resolutie die op zaterdag 3 november in stemming zal worden gebracht op het formatiecongres in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch (leden kunnen zich aanmelden via de reserveringslijn: 0900-9553. De aanmeldcode is: 5826). De deuren gaan open om 11.00 uur, het congres duurt van 12.00 tot 16.00 uur.

Het partijbestuur hecht eraan dat de leden hun mening uitgebreid kunnen geven over het regeerakkoord en dat de onderhandelaars namens de PvdA en het partijbestuur verantwoording afleggen. Afdelingen worden daarom opgeroepen om tot en met vrijdag ledenbijeenkomsten te organiseren waar het akkoord wordt besproken. Daarnaast organiseert het partijbureau drie regionale ledenbijeenkomsten waar de leden in debat kunnen met Diederik Samsom en Hans Spekman over het akkoord. De bijeenkomsten starten om 20.00 uur (deur open vanaf 19.30 uur) en eindigen uiterlijk om 22.00 uur.

Dinsdag 30 oktober – Jaarbeurs Utrecht
Locatie: Jaarbeursplein 6, 3521 AL, Utrecht (Irene Congreszaal).
Aanmelden kan door te bellen met de reserveringslijn: 0900-9553. De aanmeldcode is: 5827.

Donderdag 1 november – Regardz Zwolle
Locatie: Stationsplein 1, 8011 CW, Zwolle (Zaal 1).
Aanmelden kan door te bellen met de reserveringslijn: 0900-9553. De aanmeldcode is: 5828.

Vrijdag 2 november – Apollo Hotel Breda
Locatie: Stationsplein 14, 4811 BB, Breda (Neptunes + Mercurius).
Aanmelden kan door te bellen met de reserveringslijn: 0900-9553. De aanmeldcode is: 5829.

Delen: