Kom naar het congres in Breda

Door De Redactie op 26 november 2013 Delen  

Op zaterdag 15 en zondag 16 februari congresseert de Partij van de Arbeid in het Chassé Theater in Breda. Onze leden zullen stemmen over de het Europees verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de verkiezingen voor het Europees Parlement. Ook kiezen zij een deel van het partijbestuur. Verder is er een uitgebreid wandelgangenprogramma met workshops, muziek en korte debatten met onze bewindslieden en Kamerleden. Diederik Samsom sluit het congres af met een speech.

 

Daarnaast vindt er een debat plaats over het onlangs gepresenteerde rapport van de Commissie-Melkert, waarin aanbevelingen staan voor een uitweg uit de crisis, en wordt er ingegaan op de voortgang van het werk van de commissie-Noten over ledendemocratie. Natuurlijk blikken we ook vooruit op de gemeenteraadsverkiezingen en wordt het rapport van de Werkgroep Integriteit besproken.

Download de congresstukken (pdf) >

Programma:
Zaterdag
10.00 uur: Opening en welkom
Wijziging statuten en reglementen
Toespraak Jonge Socialisten
12.00 uur: Lunch en wandelgangenprogramma
12:45-14:30: Diederik Samsom, Hans Spekman, Paul Tang en talloze vrijwilligers gaan in de wijken van Breda met bewoners in gesprek. Sluit je bij hen aan!
14.30 uur: Heropening
Toespraak Hans Spekman
Verkiezingsprogramma Europa
Toespraak Internationale gast
17.00 uur: Afsluiting

Zondag
10.00 uur: Heropening
Ledendemocratie
Verkiezing partijbestur
Plenaire discussie over rapport commissie-Melkert
Toespraak Lodewijk Asscher
12.45 uur: Lunch en wandelgangenprogramma
13.45 uur: Heropening
Muziek
Kiezen lijsttrekker EP
Toespraak lijstrekker EP
Vaststellen kandidatenlijst EP
Moties
Toespraak Diederik Samsom

Wandelgangenprogramma
Naast het plenaire programma is er nog veel meer te doen. Ga bijvoorbeeld in discussie met Mariëtte Hamer over het ontslagrecht of praat met Michiel Servaes over ontwikkelingen in de internationale politiek. Of volg een workshop campagnevoeren van internationale gasten van de Partij voor Europese Sociaaldemocraten (PES). Dat en nog veel meer in het uitgebreide wandelgangenprogramma.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor het Congres via onze reserveerlijn: 0900-9553. Voor aanmelding heb je de nummers van deze bijeenkomst nodig:

Zaterdag 15 februari: 5877
Zondag 16 februari: 5878

Houd ook je relatienummer en postcode bij de hand. Als je geen relatienummer hebt, word je doorverbonden met een van onze medewerkers van de ledenadministratie (tijdens kantooruren).

Voor het eerst naar het Congres?
Tweede Kamerlid Attje Kuiken geeft zondag 16 februari tijdens het Congres de workshop ‘Wegwijs op het Congres’. Zij vertelt je hoe het Congres werkt, wat de rol van het Congres is, wie spreekrecht heeft en wat je als individueel lid allemaal kunt doen. Er is uiteraard ook voldoende gelegenheid om haar vragen te stellen. De workshop vindt plaats van 11.00 tot 12.00 uur.

Na afloop staan er ervaren congresgangers klaar om alle nieuwkomers op het Congres op te vangen en nog verder wegwijs te maken. Deze zogenoemde congresbuddies zijn een deel van de dag jouw eerste aanspreekpunt.

Je kunt je via dit formulier aanmelden voor deze workshop en/of voor een koppeling aan een congresbuddy. Introducés zijn uiteraard welkom.

Kinderopvang
Op het Congres wordt ook dit keer voor kinderopvang gezorgd. Gelieve dit wel door te geven aan Merel de Haan via mdhaan@pvda.nl.

 

Delen: