Vacature Projectcoördinator Verenigingszaken

Vacature Projectcoördinator Verenigingszaken

De PvdA wil impact hebben. Impact op hoe mensen wonen, werken of voor elkaar zorgen. Soms kan dat via de politiek, soms komen de initiatieven vanuit de sterke Vereniging. In dit kader is het partijbureau op zoek naar een:

Projectcoördinator Verenigingszaken

Expertiseterreinen: ledenwerving/-binding, scouting en training, relatiebeheer en vrijwilligersmanagement
1 fte – jaarcontract met uitzicht op vaste aanstelling – standplaats: PvdA partijbureau in Den Haag

Organisatie
Het partijbureau is de werkorganisatie van de PvdA. Het bureau levert politiek-strategische ondersteuning en tal van services aan de vereniging. Van de drie teams is het team Projecten de frontoffice van het partijbureau. De projectcoördinatoren zijn de go-getters die als inspirerende zelfstarters, strategische doelen aan projecten verbinden, die projecten aan mensen verbinden. Zij kunnen moeiteloos met de tijd mee in het bedenken van nieuwe concepten, zetten een idee om in een klinkend plan, en zorgen voor een strakke uitvoering. Ben jij de energieke en gedreven persoon die onze vereniging als projectcoördinator versterkt en vernieuwt? Weet jij nieuwe leden te bereiken en nieuwe leden beter aan de PvdA verbinden? Help jij ruim 42.000 leden en 400 afdelingen om onze sociaaldemocratische idealen te realiseren. Maak jij – kortom – van de PvdA een club waar je bij wilt horen? Solliciteer dan op de functie van projectcoördinator  verenigingszaken!

Functie-inhoud
Verantwoordelijkheid projectorganisatie en -uitvoering
Als projectcoördinator voer je van kop tot staart projecten uit in lijn met onze strategische ambities, binnen de voor deze functie afgebakende Verenigingszaken. Je initieert en stelt uitvoeringsplannen. Je zorgt ervoor dat het goedgekeurde project wordt vertaald in middeleninzet voor het op hoog niveau afleveren van het project. Dat kan alleen in het besef dat jouw hands-on instelling doorslaggevend is.
Aandachtsgebieden
Op het gebied van ledenwerving en-binding leg je hoekstenen die belangstellenden en leden verbinden aan de vereniging. Je bedenkt en adviseert over wervingsacties, ledenbinding, (nieuwe) lidmaatschapsvormen, opzeggersstrategie, etc. Op het gebied van scouting en training geldt dat voor het aantrekken en trainen van politiek talent. Na goedkeuring start je met de uitvoering en oplevering op projectbasis.
• Mobiliseren hulpstructuren
De projectcoördinator mobiliseert en ondersteunt hulpstructuren en partijparticipatie in de vereniging die bijdragen aan succesvolle realisatie van de projecten.
Aansturen aan vrijwilligers en stagiaires
De projectcoördinator werft en selecteert vrijwilligers en stagiaires. Hij stuurt hen aan en organiseert hun dagelijkse werkzaamheden zodanig dat de projectdoelstellingen worden behaald.

Profiel van de functie
Ben jij de collega die wij zoeken? Dan ben je van nature een enthousiasmerend, inspirerend en creatieve persoon, met een sterke binding met het gedachtengoed van de PvdA. Met jouw inbreng en werkwijze slaag je erin doelmatig te handelen door je aan te passen aan veranderende omgeving, opdrachten en mensen. Kennis van en ervaring in project- en vrijwilligersmanagement en de genoemde expertisegebieden op HBO niveau is vereist. Deze competenties zijn op jou van toepassing: initiatief, doelgerichtheid, plannen en organiseren, inspireren en coachen.

Arbeidsvoorwaarden en salariëring
Arbeidsvoorwaarden conform de CAO PvdA en Neveninstellingen. Het salaris bedraagt afhankelijk van werkervaring, minimaal € 3.177 en maximaal € 4.178 bruto per maand bij een werkweek van 35 uur per week. De eindejaarsuitkering bedraagt € 1.700.

Informatie en solliciteren
Informatie over de functie kan worden ingewonnen bij Sebastiaan Timmermans, campagnemanager, via stimmermans@pvda.nl of 06-30231690. Je brief en CV ontvangen we uiterlijk 19 oktober. Deze richt je aan PvdA, t.a.v. Arjan de Vries, HR-adviseur, via vacature@pvda.nl. De sollicitatiegesprekken vinden uitsluitend plaats op 27 en 28 oktober (1e ronde). Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Delen: