Toekomstlab Duurzaamheid Zwolle

Toekomstlab Duurzaamheid Zwolle

Op zaterdag 1 februari stond het Toekomstlab geheel in het teken van duurzaamheid.

Een goede mix van partijleden en geïnteresseerden vanuit het hele land, kwamen bijeen in stadslaboratorium Brainz in Zwolle. Klimaatwetenschapper en partijgenoot Heleen de Coninck over de omvang en urgentie van het klimaatvraagstuk. PvdA Tweede Kamerlid William Moorlag ging in gesprek over de inzet van de Tweede Kamerfractie waarna Eef van Ooijen en Tijs de Bree hun licht lieten schijnen op dit onderwerp vanuit de lokale en provinciale politiek.

Vervolgens werd in subgroepen doorgesproken over sociaaldemocratie oplossingen bij de dit grote vraagstuk. Hoe zorgen we dat we de transitie zo solidair mogelijk inrichten en hoe kunnen we dit uitwerken in passende plannen en voorstellen? Een mooie interactieve bijeenkomst gericht op het met elkaar onderzoeken van antwoorden en oplossingen bij de grote actuele vragen van deze tijd, die passen bij de slijtvaste idealen van de sociaaldemocratie. Precies waar het Toekomstlab voor is ingericht!

Was je er niet bij maar heb je ook een goed idee? Op de website van het Toekomstlab kun je jouw idee of voorstel delen en zien welke andere denkrichtingen we hebben verzameld.  Het verslag van de werksessies van het Toekomstlab Duurzaamheid vind je terug op mijnPvdA.

Delen: