Denk mee over de toekomst

Denk mee over de toekomst

De PvdA als toekomstgerichte beweging die vanuit de samenleving werkt aan een sociale economie en een fatsoenlijke samenleving. Dat is de opdracht waar we nu voor staan na de verkiezingsuitslag van 15 maart. Binnen en buiten de partij zijn er sinds 15 maart veel energieke nieuwe initiatieven gestart en hebben zich meer dan 500 nieuwe leden aangemeld.

De komende weken zullen er op verschillende plekken in het land bijeenkomsten zijn waar leden met elkaar in gesprek kunnen over de toekomst en nieuwe partij-initiatieven.

Paul Depla is in nauwe samenwerking met de Wiardi Beckmanstichting gevraagd om adviezen uit deze initiatieven te bundelen, en gesprekken te voeren met mensen van binnen en buiten de partij. Hiermee volgen we de uitspraak van de ledenraad. In juni komt Paul Depla tijdens een presentatie met toekomstgerichte aanbevelingen. Deze aanbevelingen gelden niet als sluitstuk, maar als voeding voor de doorlopende discussie die er binnen de PvdA gevoerd wordt om een breed gedragen beweging vanuit de samenleving te zijn.

De afgelopen weken zijn er veel gesprekken gevoerd, met leden en experts. Er is nadrukkelijk met de ledeninitiatieven gesproken die zich focussen op de toekomst. Bijna 400 leden hebben meegedaan aan de brainstormbijeenkomsten met Mirthe Biemans. Ruim 300 leden hebben gereageerd via de website en suggesties gedaan. Al deze informatie wordt gebruikt voor de analyse en aanbevelingen.

Op dinsdagavond 20 juni is er een bijeenkomst. Alle leden en geïnteresseerden zijn welkom. Deze avond staat in het teken van de toekomst van de PvdA. Paul Depla en Klara Boonstra presenteren dan hun analyse en aanbevelingen. Diverse initiatieven in de partij verzorgen een deelsessie o.a. Partij van de Ander, #kiesvoordetoekomst, het Rode nest, van Waarde lokaal, Jonge Socialisten, e.v.a.  Het exacte programma en de locatie worden snel bekend gemaakt en dan opent de aanmelding ook.

Denk mee en laat je idee/suggestie hier achter:

  • Je kunt hier je suggesties of ideeën opschrijven in maximaal 200 woorden. We lezen alle reacties die binnenkomen en proberen zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de gesprekken die eind april, begin mei plaats zullen vinden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Delen: