Verslavingszorg

Zorg en gezondheid

Verslavingszorg

Foto N=5 / PvdA

De PvdA is voor het onverminderd hard aanpakken van de illegale activiteiten rondom harddrugs en het verbeteren van de verslavingszorg.

Betere verslavingszorg en drugspreventie

Harddrugs zijn en blijven verboden vanwege het gevaar voor de volksgezondheid. Jongeren moeten goed voorgelicht worden over de risico’s van harddrugs. Het laten testen van de harddrugs moet standaard mogelijk zijn op dancefeesten en in uitgaansgebieden.

Het aanbod van verslavingszorg moet aansluiten bij de zorgvraag van verslaafden, met name ook gericht op nieuwe doelgroepen. Er is meer aandacht nodig voor de samenhang tussen verslavingszorg en psychiatrische problematiek. Omdat een op de drie kinderen van verslaafde ouders later ook verslaafd raakt, wil de PvdA dat verslavingsartsen bij patiënten standaard de gezondheid van hun kinderen in de gaten houden. De PvdA wil ook dat de verslavingszorg beter aansluit op de zorgvraag van patiënten met meervoudige, complexe problemen. Maar ook de aansluiting op nieuwe doelgroepen in de verslavingszorg en mensen die steeds terugvallen in oude problemen moet beter.

Delen:

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid