Thuiszorg

Zorg en gezondheid

Thuiszorg

Foto N=5 / PvdA

De zorg dichtbij

De veranderingen in de zorg brengen de zorg dichter bij mensen. Dankzij de PvdA komen er veel wijkverpleegkundigen bij en wat ons betreft neemt dit aantal de komende kabinetsperiode nog meer toe. Deze zorg zit in het basispakket van je zorgverzekering, en het eigen risico verdwijnt geheel, dus ook voor deze zorg.

De patiënt en de wijkverpleegkundige krijgen de regie terug in handen. Niet meer een stopwatch of indicatie is bepalend, maar dat wat nodig is.

De gemeente is verantwoordelijk voor de huishoudelijke hulp en kan in overleg met mensen inschatten hoeveel hulp er nodig is. We vragen voor hulp in het huishouden meer van mensen dan voorheen. Mensen die het zelf kunnen bepalen zullen dat ook meer moeten doen. Maar de PvdA staat pal voor de mensen die die huishoudelijke hulp nodig hebben en dat niet zelf kunnen organiseren of betalen.

En we zijn voor meer zekerheid voor de mensen die werken in de thuiszorg. Zij zijn nu vaak hun baan verloren en moeten noodgedwongen als zzp’er aan het werk. Hen willen we meer kans geven op een vaste baan.

Delen:

Doe mee!

Of je nu lid bent, vrijwilliger, of belangstellende: Samen maken we het verschil!

Help mee

We kunnen #nietzonderjou

Meld je aan en doe mee met de campagne!

Ik doe mee!

Updates binnen het standpunt: Thuiszorg