Ouderenhuisvesting

Wonen

Ouderenhuisvesting

Foto N=5 / PvdA

De PvdA vindt dat iedereen goed moet kunnen wonen, of je nu jong, oud, gezond bent of zorg nodig hebt.

Adequate ouderenhuisvesting

We willen voor iedereen voldoende en geschikte woningen, ook voor ouderen. In ons verkiezingsprogramma zeggen we dat gemeenten samen met woningcorporaties afspraken moeten maken om voor deze woningen te zorgen.

Wie ouder wordt en zorg nodig heeft, verdient dit in eigen wijk of dorp. We streven naar kleinschalige zorgvoorzieningen, die door woningcorporaties en zorgaanbieders gerund worden. Want als je hulpbehoevend bent, moet je ook dan in staat zijn je in je eigen omgeving te kunnen blijven wonen, dicht bij familie en vrienden.

We willen ook dat er meer zogeheten woon-zorg-zones komen. Die stellen mensen in staat om zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen buurt of dorp te blijven wonen, dankzij veilige en toegankelijke routes, ondersteuning op maat, slimme combinaties van voorzieningen en technische innovaties.In deze woon-zorg zones is de zorg georganiseerd worden in kleinschalige wooninitiatieven en coöperaties, ook voor mensen met een laag inkomen.

De PvdA wil de komende jaren flink gaan bouwen, minimaal 50.000 woningen per jaar. Ook willen we duizenden huurwoningen aanpassen, samen met woningcorporaties, zorg- en welzijnsinstellingen en gemeenten. Het nieuwe Rijksfonds voor het Wonen verstrekt hiervoor subsidies. Zo zorgen we voor voldoende aanbod, ook voor ouderen en mensen die zorg nodig hebben.

Delen:
woning

Blijf op de hoogte over Wonen

Ontvang het laatste nieuws via e-mail.

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word nu lid

Updates binnen het standpunt: Ouderenhuisvesting