Kinderopvang

Werk en sociale zekerheid

Kinderopvang

Foto Shutterstock / Olesia Bilkei

De Partij van de Arbeid staat voor een goede en betaalbare kinderopvang.

Bereikbaar voor iedereen

Kinderopvang draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Daarvoor is het belangrijk dat de opvang plaatsvindt in een gezonde en veilige omgeving, onder leiding van professionele en goed opgeleide medewerkers. Ook moet de kinderopvang naadloos aansluiten op het onderwijs, zodat kinderen goed voorbereid aan de basisschool kunnen beginnen. Voor ouders is het van belang dat de kinderopvang betaalbaar blijft. Zo kunnen zij hun werk combineren met de zorg voor de kinderen.

In ons verkiezingsprogramma stellen we daarom voor dat alle kinderen tussen 2 en 4 jaar minimaal 16 uur in de week naar de kinderopvang kunnen gaan. Op termijn willen we toe naar één voorziening voor onderwijs en opvang van kinderen tussen 0 en 12 jaar waarbij het niet uitmaakt of ouders werken of niet werken en waarbij er een goede aansluiting is op het basisonderwijs en de naschoolse opvang.

Delen:

Onze resultaten

Wij willen gewoon goed werk voor iedereen. Goed werk is een baan met zekerheid. Een baan met waardering en respect van je baas. Met een mooi salaris en waar je het naar je zin hebt met je collega’s. Bekijk onze resultaten.

Lees verder

Doe mee!

Of je nu lid bent, vrijwilliger, of belangstellende: Samen maken we het verschil! Strijd mee voor een verbonden samenleving met gelijke kansen voor iedereen en nieuwe zekerheid.

Ik doe mee!

Updates binnen het standpunt: Kinderopvang