Internet

Veiligheid

Internet

Foto Pixabay / fancycrave1

De PvdA is voor een vrij internet. Providers mogen geen sites of toepassingen blokkeren of vertragen.

Toegang tot vrij internet is een recht

De PvdA nam met andere partijen het initiatief om dit in de Nederlandse wet vast te leggen. Daarmee was Nederland het tweede land ter wereld dat internetvrijheid waarborgde in de wet. Daardoor mogen mobiele aanbieders bijvoorbeeld Whatsapp of Skype niet afsluiten en ze mogen je als klant er evenmin extra voor laten betalen. Een internetaansluiting mag ook niet zomaar afgesloten worden, net als elektriciteit of water.

De PvdA wil ook dat iedere Nederlander recht krijgt op een snelle internetverbinding via de zogenaamde universele dienst. Daarvoor moeten telecombedrijven gezamenlijk de aanleg van een snelle verbinding voor mensen in het buitengebied of in kleinere dorpen financieren, net als tot nu toe verplicht was voor de aanleg van een telefoonverbinding.

Wij waren en blijven tegen het ACTA-verdrag. We willen een moderner auteursrecht dat beter aansluit bij onze digitale samenleving. Een downloadverbod hoort daar zeker niet bij, daar zijn we tegen. Het blokkeren van websites en het vervolgen van gewone mensen zorgen er niet voor dat de bestaande vorm van auteursrechten beter gehandhaafd worden. Wij willen dat creatieve prestaties beloond worden zonder de gebruiksmogelijkheden van consumenten in het gedrang te laten komen.

Delen:

Blijf op de hoogte over Veiligheid

Ontvang ontwikkelingen en nieuwe updates via e-mail.

Updates binnen het standpunt: Internet