Luchtvaart

Duurzaamheid en milieu

Luchtvaart

Foto Pixabay / photocello

Groei van de luchtvaart is voor de PvdA alleen aanvaardbaar als Schiphol uitbreiding zoekt in stille en schone vliegtuigen en lawaaiige en vieze vliegtuigen weert.

KLM beschermen en duurzame groei van de luchtvaart stimuleren

Schiphol en KLM zijn vitale factoren in onze economie. Ze dragen bij aan de werkgelegenheid en het vestigingsklimaat. Toch kan het vliegverkeer niet ongehinderd groeien. Groei van de luchtvaart is voor de PvdA alleen aanvaardbaar als Schiphol uitbreiding zoekt in stille en schone vliegtuigen en lawaaiige en vieze vliegtuigen weert. De tarieven van de luchthaven worden wat ons betreft hierop aangepast. Schiphol moet blijven werken aan voldoende draagvlak onder de omwonenden.

Lelystad Airport willen wij uitbreiden, vooral om vakantieverkeer over te nemen van Schiphol. Lelystad Airport wordt met een goede ov-verbinding direct verbonden met het Noorden en de Randstad/Schiphol. De luchthavens Schiphol, Eindhoven en Lelystad zijn van vitaal belang voor de Nederlandse economie en blijven dus in overheidshanden.

Oneerlijke concurrentie voor de KLM willen we bestrijden door in EU-verband maatregelen te nemen tegen die maatschappijen die met staatssteun KLM dwarszitten. Passagiers die 3 uur of langer vertraagd zijn, moeten bij vluchten binnen de EU kunnen blijven rekenen op compensatie.

Delen:

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid

Updates binnen het standpunt: Luchtvaart