Senior communicatiemedewerker standplaats Brussel

Senior communicatiemedewerker standplaats Brussel

De PvdA-Eurodelegatie in het Europees Parlement zoekt op korte termijn een senior communicatiemedewerker/persvoorlichter.

De PvdA is op zoek naar een ervaren senior persvoorlichter/communicatiemedewerker in Brussel. Zij/hij onderhoudt de contacten met de pers. Ook een creatieve en doeltreffende inzet van sociale media is een essentieel onderdeel van het takenpakket. Je geeft daarnaast leiding aan een energiek communicatieteam.

De PvdA in het Europees Parlement telt zes Europarlementariërs, die deel uitmaken van de fractie van Socialisten en Democraten (S&D) in het Europees Parlement. Dit is de op één na grootste fractie in het EP. Vanuit die positie strijdt de PvdA voor een sociaal, groen en doeltreffend Europa.

Van de senior voorlichter wordt verwacht dat zij/hij leiding geeft aan een communicatieteam dat verder bestaat uit een junior voorlichter, een junior communicatiemedewerker, een visueel medewerker en een assistent in Nederland.

Zij/hij volgt de politieke ontwikkelingen op de voet en ontwikkelt proactief voorstellen om hierover vanuit de PvdA-Eurodelegatie te communiceren. Dat kan variëren van een actie op sociale media of de redactie van een opiniestuk in de nationale of internationale pers tot mini-campagnes. Samen met de beleidsmedewerkers werkt zij/hij aan een communicatie agenda voor de lange termijn en het profiel van de PvdA-Eurodelegatie als geheel.

Functie-eisen
De medewerker beschikt over de volgende functie-eisen:

  • HBO/Academisch werk- en denkniveau;
  • Affiniteit met de beginselen en doelstellingen van de PvdA;
  • Ruime werkervaring in een vergelijkbare functie of als journalist;
  • Zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel Nederlands als Engels;
  • Ervaring en affiniteit met sociale media;
  • Kennis en inzicht van politieke en bestuurlijke processen;
  • Ervaring met Europese politiek is een pre;
  • Stressbestendig, proactief en een teamspeler;
  • Flexibel en bereid om op onregelmatige uren te werken, ook in de weekends.

De standplaats is Brussel, maar met regelmaat zal ook Straatsburg de werkplek zijn. Het gaat dan ook om een dynamische en zeer afwisselende baan in een internationale omgeving. De aanstelling is fulltime en is in eerste instantie voor 1 jaar en bij goed functioneren wordt de aanstelling verlengd tot het einde van het mandaat van het nu zittende Europees Parlement (juni 2024).

De honorering is conform de salarisschalen van het Europees Parlement voor Accredited Parliamentary Assistants (APA’s) en ligt op een aantrekkelijk niveau. Indiensttreding zal bij voorkeur op de kortst mogelijke termijn plaatshebben.

Solliciteren
Uw sollicitatiebrief en Curriculum Vitae richt u aan PvdA-Eurodelegatie, t.a.v Roy Breederveld, via roy.breederveld@europarl.europa.eu onder vermelding van: communicatiemedewerker PvdA-Eurodelegatie. De uiterste datum hiervoor is 4 februari 2020.

Delen: