Wimar Bolhuis
Samen vooruit
49Kandidaat Tweede Kamerlid

Wimar Bolhuis

Samen vooruit

Over mij

"Ik wil menselijke waarden centraal blijven zetten."

Nog steeds hebben veel mensen in Nederland niet de vrijheid of de mogelijkheid om hun eigen leven te bepalen. Enkel omdat ze arm zijn, een andere huidskleur hebben, een andere religie aanhangen of een andere seksuele voorkeur hebben. Of omdat ze gehandicapt zijn.

Ik vind die ongelijkheid onbestaanbaar.

Daarom ben ik namens de PvdA kandidaat voor de Tweede Kamer. Om samen te strijden dat alle Nederlanders dezelfde vrijheden en mogelijkheden krijgen, én dat bestaande menselijke rechten en vrijheden niet worden ingeperkt. Voor rechts-populisten is dit allebei niet vanzelfsprekend. Helaas. Ik wil die menselijke waarden juist wel centraal blijven zetten.

Dat is enorm belangrijk. Juist in dit politieke klimaat moet de PvdA de redelijkheid bewaren en de middenklasse echte oplossingen bieden. In een positieve, progressieve en optimistische strijd. Want alleen zo krijgen we vooruitgang voor elkaar. Samen vooruit.

Ik weet hoe de hazen lopen in Den Haag. Nu ben ik politiek assistent voor staatssecretaris Jetta Klijnsma, daarvoor werkte ik bij het ministerie van Financiën en bij de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Ook ben ik, geboren Hagenees, actief in de Haagse gemeentepolitiek. Gezien mijn ervaring en economische opleiding kom ik beste tot mijn recht op onderwerpen als financiën, belastingen, pensioenen en zzp’ers/flexwerk.

WimarBolhuis @wimarbolhuis

De pers lijkt #Klimaatakkoord bij de @SER_NL terecht zeer interessant te vinden: kleine omsingeling van voorzitter #Nijpels, voorzitters vd sectortafels en minister #Wiebes https://t.co/p5VGBwBdbC

WimarBolhuis @wimarbolhuis

Je verwacht het niet.. https://t.co/LyRqE5Vg4o

WimarBolhuis @wimarbolhuis

Gister spraken @WouterWelling @randymartens en ik al over de WODC-affaire in Studio Tegengif #21 ‘Waarom zijn politici bang voor wetenschappers?’. Luister hier: https://t.co/I3ax8G0isc