Wimar Bolhuis
Zeker zijn
49Kandidaat Tweede Kamerlid

Wimar Bolhuis

Zeker zijn

Over mij

"Ik wil menselijke waarden centraal blijven zetten."

Nog steeds hebben veel mensen in Nederland niet de vrijheid of de mogelijkheid om hun eigen leven te bepalen. Enkel omdat ze arm zijn, een andere huidskleur hebben, een andere religie aanhangen of een andere seksuele voorkeur hebben. Of omdat ze gehandicapt zijn.

Ik vind die ongelijkheid onbestaanbaar.

Daarom ben ik namens de PvdA kandidaat voor de Tweede Kamer. Om samen te strijden dat alle Nederlanders dezelfde vrijheden en mogelijkheden krijgen, én dat bestaande menselijke rechten en vrijheden niet worden ingeperkt. Voor rechts-populisten is dit allebei niet vanzelfsprekend. Helaas. Ik wil die menselijke waarden juist wel centraal blijven zetten.

Dat is enorm belangrijk. Juist in dit politieke klimaat moet de PvdA de redelijkheid bewaren en de middenklasse echte oplossingen bieden. In een positieve, progressieve en optimistische strijd. Want alleen zo krijgen we vooruitgang voor elkaar. Samen vooruit.

Ik weet hoe de hazen lopen in Den Haag. Nu ben ik politiek assistent voor staatssecretaris Jetta Klijnsma, daarvoor werkte ik bij het ministerie van Financiën en bij de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Ook ben ik, geboren Hagenees, actief in de Haagse gemeentepolitiek. Gezien mijn ervaring en economische opleiding kom ik beste tot mijn recht op onderwerpen als financiën, belastingen, pensioenen en zzp’ers/flexwerk.

WimarBolhuis @wimarbolhuis

Wat een heerlijk interview met Klaas-Jan Huntelaar. https://t.co/CFsfvm75zs

WimarBolhuis @wimarbolhuis

Geeft de regering toe aan de sirenes van de partijpolitiek of is men politiek responsief op legitieme behoeften? Eén ding is wel zeker na deze Miljoenennota: Rutte III heeft spijt van het 2 jaar oude regeerakkoord. Mijn column voor ⁦⁦@RTLZ⁩ 👇 https://t.co/fGLMFzLRoo

WimarBolhuis @wimarbolhuis

Nieuwe gewoonte👇Bedrijven moeten de lonen verhogen voordat ze een lastenverlichting krijgen. Leraren moeten een cao afsluiten voordat ze extra geld krijgen. Is een slechte trend. Leidt af van de kernvraag: gaat het belastinggeld naar het juiste? #apb2019
https://t.co/6lpi8M7WWH