Wimar Bolhuis
Zeker zijn
49Kandidaat Tweede Kamerlid

Wimar Bolhuis

Over mij

"Ik wil menselijke waarden centraal blijven zetten."

Nog steeds hebben veel mensen in Nederland niet de vrijheid of de mogelijkheid om hun eigen leven te bepalen. Enkel omdat ze arm zijn, een andere huidskleur hebben, een andere religie aanhangen of een andere seksuele voorkeur hebben. Of omdat ze gehandicapt zijn.

Ik vind die ongelijkheid onbestaanbaar.

Daarom ben ik namens de PvdA kandidaat voor de Tweede Kamer. Om samen te strijden dat alle Nederlanders dezelfde vrijheden en mogelijkheden krijgen, én dat bestaande menselijke rechten en vrijheden niet worden ingeperkt. Voor rechts-populisten is dit allebei niet vanzelfsprekend. Helaas. Ik wil die menselijke waarden juist wel centraal blijven zetten.

Dat is enorm belangrijk. Juist in dit politieke klimaat moet de PvdA de redelijkheid bewaren en de middenklasse echte oplossingen bieden. In een positieve, progressieve en optimistische strijd. Want alleen zo krijgen we vooruitgang voor elkaar. Samen vooruit.

Ik weet hoe de hazen lopen in Den Haag. Nu ben ik politiek assistent voor staatssecretaris Jetta Klijnsma, daarvoor werkte ik bij het ministerie van Financiën en bij de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Ook ben ik, geboren Hagenees, actief in de Haagse gemeentepolitiek. Gezien mijn ervaring en economische opleiding kom ik beste tot mijn recht op onderwerpen als financiën, belastingen, pensioenen en zzp’ers/flexwerk.

WimarBolhuis @wimarbolhuis

Het begrotingsbeleid van Duitsland en Italië wijkt in deze coronacrisis fors af van de andere EU-lidstaten 👇 Beide landen deden hele ruime garantiestellingen aan het bedrijfsleven. Als sterkste economie koos Merkel daarnaast tot vrijwel het royaalste stimuleringsbeleid in de EU. https://t.co/2xWWu6kMrY

WimarBolhuis @wimarbolhuis

Een overzicht van het aantal medewerkers van de denktanks van Nederlandse politieke partijen (2019) volgens dit recente artikel van wetenschapper Jack Birner
https://t.co/xLXzC4YBRa https://t.co/tz21i3q16R

WimarBolhuis @wimarbolhuis

Mocht bij de NOS uitleg geven waarom het doorrekenen van verkiezingsprogramma’s ook nu in coronatijd nuttig is 👇

Hoe realistisch zijn alle partijplannen en -plannetjes in deze coronatijd? – https://t.co/3VcRJvOEQM