Wimar Bolhuis
Samen vooruit
49Kandidaat Tweede Kamerlid

Wimar Bolhuis

Samen vooruit

Over mij

"Ik wil menselijke waarden centraal blijven zetten."

Nog steeds hebben veel mensen in Nederland niet de vrijheid of de mogelijkheid om hun eigen leven te bepalen. Enkel omdat ze arm zijn, een andere huidskleur hebben, een andere religie aanhangen of een andere seksuele voorkeur hebben. Of omdat ze gehandicapt zijn.

Ik vind die ongelijkheid onbestaanbaar.

Daarom ben ik namens de PvdA kandidaat voor de Tweede Kamer. Om samen te strijden dat alle Nederlanders dezelfde vrijheden en mogelijkheden krijgen, én dat bestaande menselijke rechten en vrijheden niet worden ingeperkt. Voor rechts-populisten is dit allebei niet vanzelfsprekend. Helaas. Ik wil die menselijke waarden juist wel centraal blijven zetten.

Dat is enorm belangrijk. Juist in dit politieke klimaat moet de PvdA de redelijkheid bewaren en de middenklasse echte oplossingen bieden. In een positieve, progressieve en optimistische strijd. Want alleen zo krijgen we vooruitgang voor elkaar. Samen vooruit.

Ik weet hoe de hazen lopen in Den Haag. Nu ben ik politiek assistent voor staatssecretaris Jetta Klijnsma, daarvoor werkte ik bij het ministerie van Financiën en bij de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Ook ben ik, geboren Hagenees, actief in de Haagse gemeentepolitiek. Gezien mijn ervaring en economische opleiding kom ik beste tot mijn recht op onderwerpen als financiën, belastingen, pensioenen en zzp’ers/flexwerk.

WimarBolhuis @wimarbolhuis

Ongeacht wat je van deze ontwikkeling vindt, dit is een historisch moment mensen. Geloof het of niet. Een omslag na duizenden jaren.

(Verder sta ik open voor discussies dat atheïsme ook een geloof zou zijn en het CBS niet goed meet.)

https://t.co/EI89A5J3lU

WimarBolhuis @wimarbolhuis

Het kabinet gaat dus eigenlijk een raadgevend referendum organiseren https://t.co/p4QFjvdWCF

WimarBolhuis @wimarbolhuis

Voor de treinreiziger! Luister naar podcast Studio Tegengif #26 ‘Wimar promoveert en de dividendbelasting blijft’. https://t.co/WZAEENQEab
Met als gekte van de week: consulaat-horror in Istanbul. Gemaakt met @WouterWelling & @randymartens