Stan Peters
31Kandidaat Tweede Kamerlid

Stan Peters

Over mij

Stan Peters (1997) vertegenwoordigt de stem van een nieuwe generatie PvdA´ers. Hij gelooft dat juist de PvdA de oplossingen heeft voor de grote problemen waar hij en zijn generatiegenoten dagelijks mee te maken krijgen. Denk aan de grote woningnood onder jongeren, onzekere flutcontracten voor starters en de klimaatcrisis waarvan zijn generatie volop de gevolgen zal gaan ervaren.

Als geboren en getogen Brabander houdt Stan van gezelligheid. Voor een pilsje en een spelletje met vrienden is hij altijd wel te porren. In zijn vrije tijd is hij vaak zeilend op de Maas te vinden, maakt hij graag muziek en kan hij zich helemaal verliezen in een goede serie of game.

Stan heeft zich de afgelopen jaren naast zijn studie actief ingezet voor de Jonge Socialisten (JS), de politieke jongerenorganisatie van de PvdA. Als voorzitter van de Brabantse afdeling zette hij zich onder andere in voor meer betaalbare woningen in Brabant en organiseerde hij samen met andere politieke jongerenorganisaties een ontmoetingsdiner voor eenzame ouderen en jongeren. Daarnaast werkt hij in zijn geboorteplaats Den Bosch als campagnecoördinator van de lokale PvdA aan een zichtbare en actieve partij.

Na het behalen van zijn master Staats- en Bestuursrecht ging Stan afgelopen jaar aan de slag in het landelijk bestuur van de JS als bestuurslid communicatie en vicevoorzitter. Hier was hij tevens campagneleider van de landelijke Uitgewoond campagne die strijdt voor een betaalbare woning voor iedereen.

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid

Word vrijwilliger in een kandidatenteam!

Begeleid onze kandidaat-Kamerleden en ga voorop in hun campagne.

Doe mee