Over mij

Songul Mutluer (1979) is een gedreven, bevlogen politicus en een echte sociaaldemocraat in hart en nieren. Met haar energieke en enthousiaste houding gaat ze altijd op haar doel af, met oog voor de mensen.

Na haar studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam werd ze vanaf 2006 actief voor de PvdA. Eerst als raadslid en fractievoorzitter in Zaanstad en sinds 2018 als Wethouder Wonen en Bouwen, Armoede, Ouderen en Jeugd(zorg) in diezelfde gemeente. In die rol zette ze zich onder andere met succes in voor meer betaalbare woningen.

Eerder was Songul ruim tien jaar werkzaam als juriste. Eerst als docent/onderzoeker aan de Vrije Universiteit en de Vulaw Academy daarna als adviseur in het aanbestedingsrecht en contractenrecht voor diverse gemeenten, ministeries, Europese Commissie en Rijkswaterstaat. Ze was tevens bestuurslid bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Songul is in Enschede geboren als een van de zeven kinderen van de eerste generatie gastarbeiders die aan het werk gingen in de textielindustrie. Vanaf haar negende groeide ze op in een van de meest bijzondere wijken van Zaanstad, de wijk Poelenburg. Daar ondervond ze aan den lijve de gevolgen van de groeiende ongelijkheid. Het vormde de voedingsbodem voor haar politieke carrière. Inmiddels zet zich al ruim zestien jaar in voor de sociaaldemocratie en strijdt ze namens de PvdA elke dag voor gelijke kansen voor iedereen.

Word lid van onze partij!

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!

Word vrijwilliger in een kandidatenteam!

Begeleid onze kandidaat-Kamerleden en ga voorop in hun campagne.

Doe mee
songulmutluer @songulmutluer

Inmiddels is het 1 u in de ochtend… de Tweede Kamer gaat stemmen… ⁦@PvdA⁩ https://t.co/CYb0FRLsG6

songulmutluer @songulmutluer

De pilot ‘Huis van Herstel’ in @Gemeente_Almelo die ervoor zorgt dat gedetineerden in de laatste fase van hun straf resocialiseren is eenzijdig door de minister beëindigd terwijl het project tot 2025 zou duren. Terecht dat men boos is. Vandaag dien ik een motie in! @tubantia https://t.co/oBAf1udZWH

songulmutluer @songulmutluer

De strafrechtketen loopt vast. Politie, OM en rechtspraak kunnen het niet aan. Zaken worden niet opgepakt geseponeerd of geschrapt. Reden voor de ⁦TK om een parlementaire verkenning te starten. Als rapporteurs boden we vandaag het eindverslag aan. ⁦⁦@UlysseEllian⁩ https://t.co/GdIUB3BuVH

Berichten