Minister, draai besluit Fampyra terug

27 maart 2018 door Sharon Dijksma in Zorg en gezondheid

Patiënten moeten zeker zijn van het medicijn dat zij nodig hebben. Heb jij ervaring met Fampyra, of vrienden of familie die het middel gebruiken? Laat het mij dan weten.

Lees verder

Vertrouwde zorg bij afbreken zwangerschap

21 februari 2018 door Sharon Dijksma in Abortus

PvdA en GroenLinks dienen een wetsvoorstel in, waarmee vrouwen ook bij de huisarts terecht kunnen voor de abortuspil. Daarmee krijgen zij de zekerheid dat vertrouwde zorg op zo’n moeilijk moment beschikbaar is.

Lees verder

Als het om levens gaat moet je samenwerken, niet concurreren.

19 februari 2018 door Lodewijk Asscher, Sharon Dijksma in Gezondheidszorg

Voldoende ambulanceposten om overal in Nederland binnen 15 minuten voor de deur te staan? Dat kan. Lees hier het opiniestuk van Lodewijk Asscher en Marcel Levi.

Lees verder

Weg met de polisjungle

12 december 2017 door Sharon Dijksma in Gezondheidszorg

Het is niet eenvoudig om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken. En dat terwijl het wel belangrijk is, wil je zeker kunnen zijn van een goede verzekering voor een eerlijke prijs. Daarom moeten we met het kapmes door de polisjungle.

Lees verder

Big Farma: niet gezond!

21 november 2017 door Sharon Dijksma, Lilianne Ploumen in Gezondheidszorg

Mensen moeten altijd kunnen rekenen op de medicijnen die ze nodig hebben. Daarom presenteer ik vandaag – samen met GroenLinks en SP – ruim twintig maatregelen waarmee we de macht van de farmaceutische industrie willen doorbreken.

Lees verder

Pimp de Krimp

10 februari 2017 door Sharon Dijksma in Krimp

We moeten meer aandacht voor hebben de effecten van bevolkingsafname. In het plan Pimp de Krimp staat dat de PvdA de komende jaren 300 miljoen euro wil uittrekken voor krimpregio’s.

Lees verder