Sandra Doevendans
Samen vooruit
74Kandidaat Tweede Kamerlid

Sandra Doevendans

Samen vooruit

Over mij

"Investeren in het onderwijs is het belangrijkste wat we kunnen doen."

Als een maand oude baby kwam ik uit Sri Lanka naar Nederland door adoptie. Ik ben opgegroeid in Amstelveen, maar uiteindelijk verhuisd naar Amsterdam. Ik sta voor een inclusieve samenleving waarin iedereen zijn kansen kan krijgen ongeacht leeftijd, afkomst, leeftijd, geaardheid of religie. Als alleenstaande moeder weet ik dat het socialer en eerlijk moet én kan!

Ik heb mijn middelbare schooldiploma niet behaald, maar jaren later, toen mijn zoontje 2 jaar oud was, heb ik de keuze gemaakt om toch te gaan studeren met een focus op identiteit, islam en sociale cohesie. In 2012 heb ik na vallen en opstaan ook mijn diploma culturele en sociale antropologie en ontwikkelingssociologie behaald.

Daarnaast werk ik bij Blik op Talent in Amsterdam. Daar zetten we ons op allerlei vlakken in om mensen te laten participeren in de samenleving. Mensen moeten zich thuis kunnen voelen in onze samenleving. Ik train en coach mensen met uiteenlopende verhalen. Ook werk ik als zzp’er om vooral kwetsbare groepen te trainen en coachen. Het allerbelangrijkste wat ik ze mee geef is dat ze moeten geloven in zichzelf.

Op latere leeftijd heb ik mij bekeerd tot de islam. In de afgelopen jaren heb ik mij als bestuurslid bij Al Nisa en stichting Zami ingezet voor de empowerment van (moslim)vrouwen. Er zit zoveel kracht in vrouwen die we veel meer moeten inzetten. Daarnaast coach ik vmbo-leerlingen, want de jeugd is onze toekomst. Samen maken wij de samenleving, ook voor volgende generaties.

Investeren in het onderwijs is het belangrijkste wat we kunnen doen. Gemotiveerde leerkrachten die talenten ontdekken en laten groeien bij de jeugd. Daarnaast moeten er mogelijkheden zijn voor mensen om opnieuw te beginnen. Een leven lang kunnen leren is daarom heel belangrijk. Emanciperen doen we samen en zo werken we aan een inclusieve samenleving waarbij iedereen kan en mag meedoen. Mijn motto: geloof in jezelf en geef nooit op!

ssdoevendans @ssdoevendans

Wil jij écht wat betekenen voor kinderen in Amsterdam die het niet breed hebben? Word dan huisbezoeker bij stichting Leergeld! Door jouw inzet kunnen kinderen lid worden van een voetbalclub, op schoolreisje, een goede fiets… https://t.co/Epgmb7QlfP

ssdoevendans @ssdoevendans

#gewoondoen https://t.co/Epgmb7yKoh

ssdoevendans @ssdoevendans

Whoop whoop trots op Adnan Tekin als voorgedragen lijstrekker! #samenstaanwesterker #zekerzijn #PS2019 https://t.co/gFXUqVLiaA