Roy Breederveld
Samen vooruit
55Kandidaat Tweede Kamerlid

Roy Breederveld

Samen vooruit

Over mij

"De glazen plafonds die ik heb weten te doorbreken moeten voor iedereen te doorbreken zijn, nu en in de toekomst."

‘Zwarte school hard op zoek naar witte kinderen’, zo luidde de titel van een nieuwsbericht over mijn oude basisschool de Uiterton in Dronten. Het geeft precies weer waar ik mij zorgen over maak. In Nederland is er een groeiende sociale, culturele en economische kloof.
Deze tweedeling is al zichtbaar in het onderwijs. Je afkomst lijkt je toekomst te bepalen. Zo krijgen kinderen van laagopgeleide ouders vaak een lager schooladvies dan kinderen van hoogopgeleide ouders.

Zo begon het ook voor mij. Via de mavo heb ik mij omhoog geknokt naar de universiteit. De kansen die ik heb gekregen waren niet voor al mijn klasgenoten op de mavo weggelegd. Sommigen vrezen voor hun baan op de flexibele arbeidsmarkt en koesteren wantrouwen tegen de politiek. Veel van mijn medestudenten op de universiteit hebben een vast contract en maken gebruik van de voordelen die de globalisering hen biedt.

Voor mij is deze groeiende tweedeling onacceptabel. De glazen plafonds die ik heb weten te doorbreken moeten voor iedereen te doorbreken zijn, nu en in de toekomst. In de Tweede Kamer wil ik daarvoor strijden!

RoyBreederveld @roybreederveld

Gewoon ENG !! Wat heeft het populisme u gebracht? #AfD Felle kritiek in Duitsland op AfD-meldpunt voor ‘linkse’ leraren – https://t.co/HkdfNMLDif

RoyBreederveld @roybreederveld

Kortom #Rutte laat z’n oren hangen naar #Unilever #dividend #dividendbelasting #belasting #multinationals

RoyBreederveld @roybreederveld

#Oproep #Gezocht buitenlandse acteur/actrice/muzikant/kunstenaar die een oproep wil doen aan #Rutte3 om de #dividendbelasting terug te draaien #dtv 100 miljoen euro voor onderwijs, Rihanna krijgt haar zin – https://t.co/rqKFE4Jr9W