Roy Breederveld
Samen vooruit
55Kandidaat Tweede Kamerlid

Roy Breederveld

Samen vooruit

Over mij

"De glazen plafonds die ik heb weten te doorbreken moeten voor iedereen te doorbreken zijn, nu en in de toekomst."

‘Zwarte school hard op zoek naar witte kinderen’, zo luidde de titel van een nieuwsbericht over mijn oude basisschool de Uiterton in Dronten. Het geeft precies weer waar ik mij zorgen over maak. In Nederland is er een groeiende sociale, culturele en economische kloof.
Deze tweedeling is al zichtbaar in het onderwijs. Je afkomst lijkt je toekomst te bepalen. Zo krijgen kinderen van laagopgeleide ouders vaak een lager schooladvies dan kinderen van hoogopgeleide ouders.

Zo begon het ook voor mij. Via de mavo heb ik mij omhoog geknokt naar de universiteit. De kansen die ik heb gekregen waren niet voor al mijn klasgenoten op de mavo weggelegd. Sommigen vrezen voor hun baan op de flexibele arbeidsmarkt en koesteren wantrouwen tegen de politiek. Veel van mijn medestudenten op de universiteit hebben een vast contract en maken gebruik van de voordelen die de globalisering hen biedt.

Voor mij is deze groeiende tweedeling onacceptabel. De glazen plafonds die ik heb weten te doorbreken moeten voor iedereen te doorbreken zijn, nu en in de toekomst. In de Tweede Kamer wil ik daarvoor strijden!

Een verbonden samenleving

Eerlijke spelregels zijn nodig. Zodat grote bedrijven netjes belasting betalen, net als de bakker op de hoek. Zodat we uitbuiting van werknemers aanpakken. En zodat we minder schreeuwen en beter naar elkaar luisteren.

Lees ons verkiezingsprogramma
RoyBreederveld @roybreederveld

Top top top! Of je nu Jan of Janus heet, je krijgt gewoon hetzelfde betaald voor hetzelfde werk! #EU! #Fatsoenlijk #PvdA https://t.co/EuFA176e7i

RoyBreederveld @roybreederveld

Bijzonder dat t salaris in beroepen waar handjes gebruikt worden niet omhoog gaat, terwijl er een tekort aan personeel is. #marktfalen

RoyBreederveld @roybreederveld

Er is maar één oplossing in het frame markt, markt &markt, namelijk salarissen omhoog. #vraag #aanbod #mbo #salaris https://t.co/8PO9ndcjqw