Richard van de Burgt
Samen vooruit
57Kandidaat Tweede Kamerlid

Richard van de Burgt

Samen vooruit

Over mij

"Ik steek mijn handen uit de mouwen voor een Nederland met hart voor ieders talent en vakmanschap!"

Mijn naam is Richard van de Burgt. Ik stel mij kandidaat voor de Tweede Kamer namens de PvdA omdat ik wil knokken voor een Nederland waarin elk talent telt. Tegenwoordig draait de maatschappij steeds meer om het talent van het analytische denken, het koppie-koppie. Maar er is zoveel meer: het talent van het maken, het zorgen, inlevingsvermogen en talent voor creativiteit.

In de Brainport Eindhoven maak ik als projectleider bij een hightechbedrijf van VDL dagelijks mee hoe belangrijk het is dat mensen met verschillende achtergronden en talenten samenwerken. Daarbij is de inbreng van de vakman die spullen maakt net zo belangrijk als die van de ingenieur die het bedenkt. Door teamwork komen de beste ideeën naar boven.

Het wordt tijd dat we in Nederland elk talent sterker waarderen. Het talent van de vakman, de politieman, de verpleegkundige, de leraar en vele anderen. We zorgen voor een betere samenleving als we de kracht van de verbinding tussen mensen en talenten herkennen en versterken.

Mensen tellen tenslotte mee als hun vaardigheden meetellen. Daarom steek ik mijn handen uit de mouwen voor een Nederland met hart voor ieders talent en vakmanschap!

Een verbonden samenleving

Eerlijke spelregels zijn nodig. Zodat grote bedrijven netjes belasting betalen, net als de bakker op de hoek. Zodat we uitbuiting van werknemers aanpakken. En zodat we minder schreeuwen en beter naar elkaar luisteren.

Lees ons verkiezingsprogramma
RichardvdBurgt @richardvdburgt

Nog steeds een goed boek om te lezen. Zeker in deze tijd met alle spanningen tussen groepen mensen. https://t.co/sEhW9aIKV7

RichardvdBurgt @richardvdburgt

Haat zaaien en onrust stoken. Het zorgt voor ellende. Mijn gedachten zijn bij de mensen in Barcelona. 😢 #staystrongBarcelona

RichardvdBurgt @richardvdburgt

De steun aan Trump neemt in rap tempo af onder z’n eigen aanhang en de rechtse media…. nazisme goedpraten blijkt toch een brug te ver. https://t.co/aQyOYgvlOT