Richard Moti
Samen vooruit
15Kandidaat Tweede Kamerlid

Richard Moti

Samen vooruit

Over mij

"We moeten bruggen slaan tussen werknemers met een vast contract en werknemers met een flexibel contract zodat meer mensen zekerheid krijgen over hun inkomen."

Het aantal banen neemt toe en er zijn gelukkig minder mensen werkloos dan 4 jaar geleden. Onze arbeidsmarkt kent echter nog veel grote uitdagingen: de doorgeslagen flexibilisering op de arbeidsmarkt bijvoorbeeld. Jongeren kunnen bijna geen vast contract meer krijgen. Ook oneerlijke concurrentie op lonen met buitenlandse werknemers en discriminatie op de arbeidsmarkt vormen allebei nog een grote uitdaging.

We moeten bruggen slaan tussen werknemers met een vast contract en werknemers met een flexibel contract zodat meer mensen zekerheid krijgen over hun inkomen, bruggen slaan tussen Nederlandse werknemers en hun buitenlandse collega’s, bruggen tussen alle jongeren en werkgevers zodat talenten in dit land niet verloren gaan.

Als FNV-vakbondsbestuurder heb ik me de afgelopen jaren ingezet voor een eerlijkere arbeidsmarkt. In de Tweede Kamer zet ik dit werk graag voort.

 

Goed werk

Vast werk is geen luxe maar een recht. Het biedt inkomen, respect en waardering. De lonen voor werknemers gaan omhoog.

Lees meer
RichardMoti @richardmoti

Ik geef er cent voor. Niet alleen afgelopen 4 jaar, maar NU NOG loopt @D66Rotterdam braaf aan de leiband van @LeefbaarRdam. #GR18 https://t.co/i3Rj2crDgZ

RichardMoti @richardmoti

Mooi kijkje in de keuken van @pvdarotterdam tijdens de campagne. #GR18
https://t.co/eprzv9Vrto

RichardMoti @richardmoti

Wat hypocriet van @Eerdmans @LeefbaarRdam om af te geven op @NidaRotterdam. Zelf voerde hij afgelopen weekend campagne met deze dame van #FvD #antisemitisme https://t.co/dx3tdHNuzm

Berichten