Petra Koenders
Samen vooruit
54Kandidaat Tweede Kamerlid

Petra Koenders

Samen vooruit

Over mij

"Onderwijs is zo belangrijk, niet alleen om mensen keuzes te bieden, maar ook om jonge en sociaal betrokken mensen op te leiden."

Als kandidaat voor de Tweede Kamer wil ik me graag inzetten voor de jeugd. Als directeur van een hogeschool én moeder van drie prachtige kinderen weet ik hoe belangrijk het is dat de jongste generaties gelijke kansen krijgen. Onderwijs is zo belangrijk, niet alleen om mensen keuzes te bieden, maar ook om jonge en sociaal betrokken mensen op te leiden.

Daarom verdient het beroep van leraar weer meer respect en aanzien. Opdat mannen ook weer vaker kiezen voor dit vak en voor de klas gaan staan. Het vak mogen we ook moderniseren. ICT en technologie zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij en zijn dus ook niet meer weg te denken uit de klas.

In Breda zette ik me al in voor een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft. Nu wil ik de overstap maken naar Den Haag. Met onderwijs als belangrijkste speerpunt wil ik mij graag inzetten namens de PvdA in de Tweede Kamer.

Een verbonden samenleving

Eerlijke spelregels zijn nodig. Zodat grote bedrijven netjes belasting betalen, net als de bakker op de hoek. Zodat we uitbuiting van werknemers aanpakken. En zodat we minder schreeuwen en beter naar elkaar luisteren.

Lees ons verkiezingsprogramma
Petradkr @petradkr

#Lab20 #LMM op de dag van de duurzaamheid innovatie tafels #biobasedeconomy #bbe @GreenChemCampus is erbij! @Gemeente_BoZ https://t.co/xYJ5BYNzoj

Petradkr @petradkr

Beeldvormende sessie over citymarketingorganisatie en VVV. Koppeling naar duurzame binnenstad! #samenwerking #vertrouwen @PvdABreda

Petradkr @petradkr

Geinspireerd door #WilliamMcDonough #cradle2cradle boodschap: ‘try to become and act less bad’ https://t.co/dQAQTt91uD