Peggy Wijntuin
Samen vooruit
62Kandidaat Tweede Kamerlid

Peggy Wijntuin

Samen vooruit

Over mij

"Eerlijk en rechtvaardig samenleven."

Eerlijk en rechtvaardig samenleven. Als moeder van twee dochters die hun plek hebben gevonden in onze samenleving, gun ik anderen ook het perspectief op een mooie toekomst. Ik gun dat kind met minder rijke ouders net zoveel kansen als het kind dat dankzij z’n welvarende ouders naar bijles kan. Ik gun die werkzoekende man van 53 net zoveel perspectief op de arbeidsmarkt als de jongeman die z’n eerste baan zoekt. Een eerlijke en rechtvaardige samenleving, waarin wij allen tot ontplooiing kunnen komen en optimaal onze bijdrage kunnen leveren. Omdat dat nog lang geen vanzelfsprekendheid is, zie ik daarin een opdracht voor mijzelf.

Ik heb me de afgelopen jaren ingezet om mensen het gevoel (terug) te geven dat dit hun land is, of ze er al eerder waren of net nieuw binnen zijn. Want wie zich niet thuis voelt, zal ook geen bijdrage leveren. Wie geen ruimte krijgt, zal ook geen bijdrage kunnen leveren.

Als gemeenteraadslid heb ik laten zien dat ik die bruggen kan slaan: of dat bijvoorbeeld de realisatie van het Slavernijmonument Rotterdam betreft of het initiëren van het actieplan Aanpak tegen Arbeidsmarktdiscriminatie, de basis van het Platform tegen Arbeidsdiscriminatie (010Inclusief).

In alle gevallen wist ik met het leggen van verbindingen het verschil te maken. En dat wil ik nu graag als uw Kamerlid uitrollen over ons land.

WijntuinP @wijntuinp

155 jaar vrijheid! Een heuglijke dag! https://t.co/uWmxmDo5Zj

WijntuinP @wijntuinp

Ik mag vanavond een toespraak houden over de Surinaamse en Antilliaanse helden van weleer! #dodenherdenking @ Heijplaat

WijntuinP @wijntuinp

Na 12 jaar, vandaag mijn allerlaatste bijdrage in de gemeenteraad van Rotterdam. Bijzonder trots op mijn bijdragen om de stad en het leven van Rotterdammers zoveel mooier te maken! https://t.co/6VsgGBIMGC