Martijn de Kort
Samen vooruit
25Kandidaat Tweede Kamerlid

Martijn de Kort

Samen vooruit

Over mij

"Als ondernemer in het MKB en als Statenlid heb ik de afgelopen jaren gezien waar de knelpunten zitten op de arbeidsmarkt en ideeën opgedaan over hoe het beter kan."

Ik ben een Brabantse ondernemer, kleinzoon van een boer en een arbeider. Mijn moeder moest als meisje als vanzelfsprekend naar de huishoudschool. Mijn opa werkte overuren in de leerlooierij zodat mijn vader, als eerste van zijn gezin, naar de HBS kon. Ik mocht een universitaire studie doen.

De strijd van de Partij van de Arbeid voor zekerheid van inkomen en gelijke kansen voor iedereen, ongeacht afkomst, heeft Nederland de afgelopen decennia veel gebracht. Van AOW, tot een vangnet als je ziek bent of je werk kwijtraakt, tot gelijke kansen in het onderwijs.

De wereld staat echter niet stil. We zien globalisering, automatisering, flexibilisering en migratie. De zekerheden die we met z’n allen de afgelopen decennia hebben opgebouwd en vanzelfsprekend zijn gaan vinden, zijn dat plots voor velen niet meer.

Als ondernemer in het MKB en als Statenlid heb ik de afgelopen jaren gezien waar de knelpunten zitten op de arbeidsmarkt en ideeën opgedaan over hoe het beter kan. Beter voor werknemers, beter voor zzp’ers en beter voor MKB’ers die daardoor meer banen kunnen creëren. Deze ervaring wil ik nu inzetten in Den Haag om daarmee mijn steentje bij te dragen aan de missie die de PvdA al decennia drijft; bestaanszekerheid geven aan iedereen.

Onze resultaten

De Nederlandse economie groeit in 2017 sterk, de koopkracht stijgt en het aantal banen neemt toe. Zelden nam de werkloosheid zo sterk af als in dit jaar. Er zijn nu meer dan tien miljoen banen en zelfs de ouderenwerkloosheid daalt. We zijn er nog niet, maar we zijn wel op de goede weg.

Lees verder

Goed werk

Vast werk is geen luxe maar een recht. Het biedt inkomen, respect en waardering. De lonen voor werknemers gaan omhoog.

Lees meer
MartijnVdeK @martijnvdek

Druk bezochte PvdA Brabant vergadering met afscheid van Tweede Kamerleden Sultan, Michiel en Henk, bedankt toppers! https://t.co/6R8HRFa0rE

MartijnVdeK @martijnvdek

Avondje Coiffure Awards. Gezellig met @KoninklijkeANKO tafel, Leo Vlemmix en creative director @marivdven https://t.co/rKXZ2XMXOK

MartijnVdeK @martijnvdek

Het was gisteren een harde klap voor de PvdA. Ik dank jullie voor jullie stem. En: we gaan door, we komen terug🌹👉https://t.co/UkoQRkhX7c https://t.co/3ZSCyfxmpw