Martijn de Kort
Samen vooruit
25Kandidaat Tweede Kamerlid

Martijn de Kort

Samen vooruit

Over mij

"Als ondernemer in het MKB en als Statenlid heb ik de afgelopen jaren gezien waar de knelpunten zitten op de arbeidsmarkt en ideeën opgedaan over hoe het beter kan."

Ik ben een Brabantse ondernemer, kleinzoon van een boer en een arbeider. Mijn moeder moest als meisje als vanzelfsprekend naar de huishoudschool. Mijn opa werkte overuren in de leerlooierij zodat mijn vader, als eerste van zijn gezin, naar de HBS kon. Ik mocht een universitaire studie doen.

De strijd van de Partij van de Arbeid voor zekerheid van inkomen en gelijke kansen voor iedereen, ongeacht afkomst, heeft Nederland de afgelopen decennia veel gebracht. Van AOW, tot een vangnet als je ziek bent of je werk kwijtraakt, tot gelijke kansen in het onderwijs.

De wereld staat echter niet stil. We zien globalisering, automatisering, flexibilisering en migratie. De zekerheden die we met z’n allen de afgelopen decennia hebben opgebouwd en vanzelfsprekend zijn gaan vinden, zijn dat plots voor velen niet meer.

Als ondernemer in het MKB en als Statenlid heb ik de afgelopen jaren gezien waar de knelpunten zitten op de arbeidsmarkt en ideeën opgedaan over hoe het beter kan. Beter voor werknemers, beter voor zzp’ers en beter voor MKB’ers die daardoor meer banen kunnen creëren. Deze ervaring wil ik nu inzetten in Den Haag om daarmee mijn steentje bij te dragen aan de missie die de PvdA al decennia drijft; bestaanszekerheid geven aan iedereen.

Sluit je aan

Blijf niet aan de zijlijn staan. Laten we samen een Nederland bouwen waar iedereen trots op kan zijn.

Ik doe mee

Sluit je aan!

Samen vooruit.

Word lid
MartijnVdeK @martijnvdek

Successen behaald voor het faunabeheer vandaag! Goede dag voor dieren. Dank aan mede-indieners van SP,D66,PVV,GL,PvdD,50+ en Lokaal Brabant!

MartijnVdeK @martijnvdek

Energiebijeenkomst in Limburg met de Limburgse Statencollega’s. Wat werkt, wat kost het en hoe pak je dat proces va… https://t.co/dDBwqFs1Ml

MartijnVdeK @martijnvdek

Opening van de unieke graduate school Big Data. Samenwerking TUE en UVT. Brabant is niet alleen klaar voor de toeko… https://t.co/dTXzHjQPlk