Martijn de Kort
Samen vooruit
25Kandidaat Tweede Kamerlid

Martijn de Kort

Samen vooruit

Over mij

"Als ondernemer in het MKB en als Statenlid heb ik de afgelopen jaren gezien waar de knelpunten zitten op de arbeidsmarkt en ideeën opgedaan over hoe het beter kan."

Ik ben een Brabantse ondernemer, kleinzoon van een boer en een arbeider. Mijn moeder moest als meisje als vanzelfsprekend naar de huishoudschool. Mijn opa werkte overuren in de leerlooierij zodat mijn vader, als eerste van zijn gezin, naar de HBS kon. Ik mocht een universitaire studie doen.

De strijd van de Partij van de Arbeid voor zekerheid van inkomen en gelijke kansen voor iedereen, ongeacht afkomst, heeft Nederland de afgelopen decennia veel gebracht. Van AOW, tot een vangnet als je ziek bent of je werk kwijtraakt, tot gelijke kansen in het onderwijs.

De wereld staat echter niet stil. We zien globalisering, automatisering, flexibilisering en migratie. De zekerheden die we met z’n allen de afgelopen decennia hebben opgebouwd en vanzelfsprekend zijn gaan vinden, zijn dat plots voor velen niet meer.

Als ondernemer in het MKB en als Statenlid heb ik de afgelopen jaren gezien waar de knelpunten zitten op de arbeidsmarkt en ideeën opgedaan over hoe het beter kan. Beter voor werknemers, beter voor zzp’ers en beter voor MKB’ers die daardoor meer banen kunnen creëren. Deze ervaring wil ik nu inzetten in Den Haag om daarmee mijn steentje bij te dragen aan de missie die de PvdA al decennia drijft; bestaanszekerheid geven aan iedereen.

Sluit je aan

Blijf niet aan de zijlijn staan. Laten we samen een Nederland bouwen waar iedereen trots op kan zijn.

Ik doe mee

Word lid!

Samen vooruit.

Word lid
MartijnVdeK @martijnvdek

Trots op de verantwoordelijkheid die wij de afgelopen vier jaar hebben genomen. En nu? Samen vooruit! 🌹 https://t.co/MRWh2qgyej

MartijnVdeK @martijnvdek

Laatst zat ik bij Omroep Orva in de uitzending en sprak ik over mijn motivatie om de politiek in te gaan. Het fragment is hieronder te zien🌹 https://t.co/gXv3LRletx

MartijnVdeK @martijnvdek

Vanavond te gast bij @D66Eindhoven voor debat met D66 & GL over @Brainport_regio. Extra leuk omdat onze eigen @wethouderDepla presenteerde! https://t.co/DwhABMnK6Z