Samen vooruit

Over mij

"Als huisarts luister ik en help ik mijn patiënten waar ik kan. Maar als politica kan ik voor veel meer mensen iets betekenen."

Al ruim 11 jaar werk ik als huisarts in een achterstandswijk in Amsterdam. Ook nadat ik 2013 Kamerlid werd ben ik nog spreekuur blijven houden en zie ik nog wekelijks mijn patiënten. Mensen die zich zorgen maken over hun gezondheid, over naasten die ziek zijn, over medicijngebruik. De meest persoonlijke dingen komen daar ter sprake. Goed luisteren en mensen een helpende hand bieden, dat is wat ik als huisarts doe.

Maar in die 11 jaar heb ik nog veel meer gezien. Mensen van allerlei pluimage komen bij mij langs en vertellen over hun leven. Mensen die niet in Nederland geboren zijn en maar met moeite hun weg weten te vinden in ons land. Ouders die met de handen in het haar zitten, omdat hun kinderen niet naar school gaan. Ouderen die moeite hebben hun plek te vinden in onze snel veranderende samenleving.

Als huisarts luister ik en help ik mijn patiënten waar ik kan. Maar als politica kan ik voor veel meer mensen iets betekenen. Werken aan een samenleving waar plek is voor iedereen. Waarin ouderen de zorg krijgen die ze verdienen. En waarin generaties niet tegenover elkaar, maar naast elkaar staan. Waarin we de meest kwetsbaren blijven zien en helpen. Dat is waarom ik zowel huisarts als Tweede Kamerlid ben en wil blijven. En alles wat ik zie en hoor in de praktijk is mijn drijfveer in Den Haag.

Portefeuilles

Langdurige zorg, Huiselijk geweld, Zedendelicten en Verslaving

Sluit je aan

Blijf niet aan de zijlijn staan. Laten we samen een Nederland bouwen waar iedereen trots op kan zijn.

Ik doe mee

Word lid!

Samen vooruit.

Word lid
marithvolp @marithvolp

En blij met de met algemene stemmen aangenomen motie van @S_Gesthuizen en mij over onderzoek naar rol overheid bij voorkomen misbruik.

marithvolp @marithvolp

Na het#grotezorgdebat nu met oudste nog voor zijn verjaardag naar Theo Maassen. #ookheelbelangrijk

marithvolp @marithvolp

Dank je wel martinschutrups @parool

Berichten