Lou Repetur
Samen vooruit
58Kandidaat Tweede Kamerlid

Lou Repetur

Samen vooruit

Over mij

"Ik ga voor een solidaire en zorgzame samenleving voor allen."

Ik ben een vrouw met een missie, met jaren ervaring in hulpverlening en beleidswerk. Ik ga voor een solidaire en zorgzame samenleving voor allen.

Mijn ouders zijn Chileense politieke vluchtelingen, die als gezin in 1974 naar Nederland zijn gevlucht. Wij hebben ervaren wat solidariteit kan betekenen. Nederland is al veertig jaar mijn thuis. Mijn kinderen zijn zo Nederlands als onze toekomstige koningin. Net als mijn moeder ben ik maatschappelijk actief en net als mijn vader politiek actief geworden. Beide horen bij mij. Dertig jaar geleden ben ik vrouwen, later ook jongeren, in de knel gaan helpen. Ik heb, voor dat doel, de afgelopen vijftien jaar bijgedragen aan de politieke en publieke opinie.

Soms voelen mensen zich alleen met hun problemen. In een solidaire en zorgzame samenleving werken politici en instituties samen met zoveel mogelijk mensen. Kan iedereen meedoen en mee bepalen. Mensen die in woede blijven hangen, helpen we verder te komen. We hebben hierbij stevige ervaringsdeskundigen, jongerenwerkers, maatschappelijk werkers en andere sociale professionals nodig. Zij verdienen onze steun en respect. Hen wil ik helpen verdeeldheid tegen te gaan. Ik wil mensen steunen in de wens gezonde relaties aan te gaan en te signaleren waar beleid faalt. Ik ga voor meer samenredzaamheid, dát helpt ons allen vooruit!

LouRepetur @lourepetur

De sociale staat van NL stemt hoopvol https://t.co/BBGSLxkG6f

LouRepetur @lourepetur

De teleurstelling van #ervaringsdeskundigen wordt vast serieus genomen en krijgen zij alsnog een gelijkwaardige positie naast professionals. Aanbevelingen zonder hen is zo 20ste eeuw. Belangrijke taak voor de vz @andre_rouvoet
#divorcechallenge https://t.co/JqBhv9wDFa

LouRepetur @lourepetur

Een prachtig pleidooi die de noodzaak van de sociaal democratische waarden van gelijke kansen, emancipatie, bestaanszekerheid onderbouwd https://t.co/EZaNmkdciW