Loes Ypma
Zeker zijn
22Kandidaat Tweede Kamerlid

Loes Ypma

Zeker zijn

Over mij

"Ieder kind verdient een goede start door gezond en veilig op te groeien en goed passend onderwijs om je talenten te ontwikkelen."

Ieder kind verdient een goede start door gezond en veilig op te groeien en goed passend onderwijs om je talenten te ontwikkelen. Als woordvoerder onderwijs en jeugdzorg zet ik me in voor alle kinderen, en de meest kwetsbaren in het bijzonder. Iedere maandag en vrijdag bezoek ik scholen en spreek ik kinderen, ouders, de harde werkers in de jeugdzorg en leerkrachten. Daar doe ik de inspiratie op om de rest van de week te knokken voor onze idealen. Ik ga door het vuur voor deze kinderen en heb veel bereikt afgelopen jaren;

  • Met mijn amendement ‘inhuisplaatsen’ is de wet zo aangepast dat er altijd eerst gekeken moet worden of een kind in een pleeggezin terecht kan voordat je in een instelling terecht komt.
  • De drempelverhogende ouderbijdrage in de jeugdzorg is afgeschaft.
  • Ouders hebben nu instemmingsrecht als hun kind passend onderwijs nodig heeft en er is veel meer aandacht voor de thuiszitters.

Als PvdA’er blijf ik strijden voor gelijke onderwijskansen.

De komende tijd zet ik mij hier graag verder voor in, daarom sta ik op de kandidatenlijst van de PvdA.

Portefeuilles

Leraren, Primair en Speciaal Onderwijs, Passend Onderwijs, Jeugdzorg

Onze resultaten

Goed onderwijs. Voor de PvdA in ieder geval dat iedereen een gelijke kans heeft om zijn of haar eigen talenten maximaal te ontwikkelen. Dit hebben we daar de afgelopen vier jaar aan gedaan.

Lees verder

Gelijke kansen voor kinderen en goed onderwijs

Iedereen verdient gelijke kansen om iets van zijn of haar leven te maken. Het mag niet uitmaken waar je vandaan komt, waar je woont, of je ouders rijk of arm zijn. Die gelijke start begint met goed onderwijs.

Lees meer
Loesypma @loesypma

1000 dagen! Het is vandaag een bijzondere dag! Nog 1000 dagen te gaan en dan opent Floriade Expo in Almere zijn deuren. 28 april 2022 is het zo ver. Om de Floriade tot een succes te maken is alle betrokkenheid van belang! Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? https://t.co/ZHxNsKD8Y6

Loesypma @loesypma

Zo komt de nieuwbouw van de Aeres Hogeschool eruit te zien https://t.co/YIH82O3Zhs

Loesypma @loesypma

Wethouder Ypma: “Iedere zwerfjongere is er één te veel” https://t.co/JlTxn3dVQp

Berichten