Loes Ypma
Samen vooruit
22Kandidaat Tweede Kamerlid

Loes Ypma

Samen vooruit

Over mij

"Ieder kind verdient een goede start door gezond en veilig op te groeien en goed passend onderwijs om je talenten te ontwikkelen."

Ieder kind verdient een goede start door gezond en veilig op te groeien en goed passend onderwijs om je talenten te ontwikkelen. Als woordvoerder onderwijs en jeugdzorg zet ik me in voor alle kinderen, en de meest kwetsbaren in het bijzonder. Iedere maandag en vrijdag bezoek ik scholen en spreek ik kinderen, ouders, de harde werkers in de jeugdzorg en leerkrachten. Daar doe ik de inspiratie op om de rest van de week te knokken voor onze idealen. Ik ga door het vuur voor deze kinderen en heb veel bereikt afgelopen jaren;

  • Met mijn amendement ‘inhuisplaatsen’ is de wet zo aangepast dat er altijd eerst gekeken moet worden of een kind in een pleeggezin terecht kan voordat je in een instelling terecht komt.
  • De drempelverhogende ouderbijdrage in de jeugdzorg is afgeschaft.
  • Ouders hebben nu instemmingsrecht als hun kind passend onderwijs nodig heeft en er is veel meer aandacht voor de thuiszitters.

Als PvdA’er blijf ik strijden voor gelijke onderwijskansen.

De komende tijd zet ik mij hier graag verder voor in, daarom sta ik op de kandidatenlijst van de PvdA.

Portefeuilles

Leraren, Primair en Speciaal Onderwijs, Passend Onderwijs, Jeugdzorg

Onze resultaten

Goed onderwijs. Voor de PvdA in ieder geval dat iedereen een gelijke kans heeft om zijn of haar eigen talenten maximaal te ontwikkelen. Dit hebben we daar de afgelopen vier jaar aan gedaan.

Lees verder

Gelijke kansen voor kinderen en goed onderwijs

Iedereen verdient gelijke kansen om iets van zijn of haar leven te maken. Het mag niet uitmaken waar je vandaan komt, waar je woont, of je ouders rijk of arm zijn. Die gelijke start begint met goed onderwijs.

Lees meer
Loesypma @loesypma

Benen op tafel gesprek met verschillende collega’s over klein wonen. #leukwerk https://t.co/fLYtll2MGV

Loesypma @loesypma

Samen met #ymere in #haven het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw appartementencomplex in de Kimwierde. Veertig appartementen voor een betere doorstroming. #leukwerk https://t.co/R0cwPNxhLy

Loesypma @loesypma

Vanochtend bij de Urban Greeners gesproken over de #Floriade en
de brede programmering in 2019: 7500 bezoekers verwacht tijdens meerdere events, het voedselbos en bostheater en veel enthousiaste start-ups. https://t.co/yt6RWPye3Y

Berichten