Loes Ypma
Samen vooruit
22Kandidaat Tweede Kamerlid

Loes Ypma

Samen vooruit

Over mij

"Ieder kind verdient een goede start door gezond en veilig op te groeien en goed passend onderwijs om je talenten te ontwikkelen."

Ieder kind verdient een goede start door gezond en veilig op te groeien en goed passend onderwijs om je talenten te ontwikkelen. Als woordvoerder onderwijs en jeugdzorg zet ik me in voor alle kinderen, en de meest kwetsbaren in het bijzonder. Iedere maandag en vrijdag bezoek ik scholen en spreek ik kinderen, ouders, de harde werkers in de jeugdzorg en leerkrachten. Daar doe ik de inspiratie op om de rest van de week te knokken voor onze idealen. Ik ga door het vuur voor deze kinderen en heb veel bereikt afgelopen jaren;

  • Met mijn amendement ‘inhuisplaatsen’ is de wet zo aangepast dat er altijd eerst gekeken moet worden of een kind in een pleeggezin terecht kan voordat je in een instelling terecht komt.
  • De drempelverhogende ouderbijdrage in de jeugdzorg is afgeschaft.
  • Ouders hebben nu instemmingsrecht als hun kind passend onderwijs nodig heeft en er is veel meer aandacht voor de thuiszitters.

Als PvdA’er blijf ik strijden voor gelijke onderwijskansen.

De komende tijd zet ik mij hier graag verder voor in, daarom sta ik op de kandidatenlijst van de PvdA.

Portefeuilles

Leraren, Primair en Speciaal Onderwijs, Passend Onderwijs, Jeugdzorg

Onze resultaten

Goed onderwijs. Voor de PvdA in ieder geval dat iedereen een gelijke kans heeft om zijn of haar eigen talenten maximaal te ontwikkelen. Dit hebben we daar de afgelopen vier jaar aan gedaan.

Lees verder

Gelijke kansen voor kinderen en goed onderwijs

Iedereen verdient gelijke kansen om iets van zijn of haar leven te maken. Het mag niet uitmaken waar je vandaan komt, waar je woont, of je ouders rijk of arm zijn. Die gelijke start begint met goed onderwijs.

Lees meer
Loesypma @loesypma

#verus2018 De kracht van kwetsbaarheid, geopend door Monique Schrijver met muziek van Stef Bos. “Laat je niet kennen” wordt vaak gezegd. Vandaag staat durf! kwetsbaar te zijn, het lef daarvoor centraal. https://t.co/EVJ8Cic3kf

Loesypma @loesypma

Vandaag op bezoek bij de Nassauschool in Hilversum en de Zonnewijzer in Bussum (Proceon). Bedankt voor de boeiende gesprekken Marieke, Esther en Esther! https://t.co/WyidsGszhb

Loesypma @loesypma

Vandaag 5 jaar geleden 🙂 https://t.co/UiCjK8ZTrT

Berichten