Lilianne Ploumen
1Kandidaat Tweede Kamerlid

Lilianne Ploumen

Over mij

Lilianne Ploumen, geboren in Maastricht in 1962, nu inwoner van Amsterdam Nieuw West. “Toen ik opgroeide was het niet vanzelfsprekend dat ik als dochter van de melkboer zou doorleren. Goed je best doen op school was de opdracht die ik van thuis meekreeg. Ik vind het verdrietig dat er nu nog steeds kinderen zijn die moeten knokken voor een eerlijke kans. Ook hier, in ons eigen land, bij mij om de hoek. En ik vind het heel erg dat in 2020 waar je wieg heeft gestaan nog altijd bepalend is voor hoe gezond je bent en hoe oud je wordt. En helaas moeten we constateren dat seksisme en conservatieve opvattingen over de rol van vrouwen nog diepgeworteld zijn.

Er zijn veel manieren waarop we samen kunnen laten merken dat het anders moet, eerlijker en rechtvaardiger. Ik blijf me politiek inzetten voor een rechtvaardige wereld: tegen uitsluiting en voor gelijke kansen voor iedereen. Want iedereen moet hier in Nederland maar ook over de landsgrenzen heen, kunnen rekenen op een betere toekomst.

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid

Word vrijwilliger in een kandidatenteam!

Begeleid onze kandidaat-Kamerleden en ga voorop in hun campagne.

Doe mee
PloumenLilianne @ploumenlilianne

Een vrouw moet zelf kunnen beslissen hoe veel bedenktijd ze nodig heeft om tot haar besluit te komen. Daarom willen @CorinneEllemeet en ik de verplichte bedenktijd voor abortus schrappen. https://t.co/bqh3r8aaj4

PloumenLilianne @ploumenlilianne

Onze Kamervoorzitter. En dat ze dat nog maar lang zal blijven! #teamkhadijaarib https://t.co/CYEaSLBVn5

PloumenLilianne @ploumenlilianne

De willekeur regeert in het coronabeleid. Vijf punten waarop het anders kan en anders moet 👇 https://t.co/gmRHhnWVtc

Berichten