Lilianne Ploumen
1Kandidaat Tweede Kamerlid

Lilianne Ploumen

Over mij

Lilianne Ploumen, geboren in Maastricht in 1962, nu inwoner van Amsterdam Nieuw West. “Toen ik opgroeide was het niet vanzelfsprekend dat ik als dochter van de melkboer zou doorleren. Goed je best doen op school was de opdracht die ik van thuis meekreeg. Ik vind het verdrietig dat er nu nog steeds kinderen zijn die moeten knokken voor een eerlijke kans. Ook hier, in ons eigen land, bij mij om de hoek. En ik vind het heel erg dat in 2020 waar je wieg heeft gestaan nog altijd bepalend is voor hoe gezond je bent en hoe oud je wordt. En helaas moeten we constateren dat seksisme en conservatieve opvattingen over de rol van vrouwen nog diepgeworteld zijn.

Er zijn veel manieren waarop we samen kunnen laten merken dat het anders moet, eerlijker en rechtvaardiger. Ik blijf me politiek inzetten voor een rechtvaardige wereld: tegen uitsluiting en voor gelijke kansen voor iedereen. Want iedereen moet hier in Nederland maar ook over de landsgrenzen heen, kunnen rekenen op een betere toekomst.

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid

Word vrijwilliger in een kandidatenteam!

Begeleid onze kandidaat-Kamerleden en ga voorop in hun campagne.

Doe mee
PloumenLilianne @ploumenlilianne

Ongelijkheid is een politieke keuze. Het kan anders. Lees in @NRC hoe ik denk dat het anders kan 👇

https://t.co/AJQMYHDqbt

PloumenLilianne @ploumenlilianne

Teveel mensen gaan niet naar de dokter vanwege de hoge kosten. Dat moet echt anders. En eerlijker. En wij hebben daar een plan voor.

Daarover bij de @5uurshownl 👇 https://t.co/Gagb33QYDR

PloumenLilianne @ploumenlilianne

Huisjesmelkers betalen nu geen belasting over hun winst. Terwijl ontzettend veel Nederlanders geen betaalbaar huis kunnen vinden. Dat wil ik blootleggen.

Daarover bij @RuuddeWild 👇 https://t.co/PlGtLTugFm

Berichten