Over mij

‘Politiek gaat voor mij om het streven naar vrijheid – voor iedereen. Waar je wieg ook heeft gestaan. Je kan die vrijheid pas voelen als je veilig bent, ruimte krijgt om te ontwikkelen en een overheid hebt die naar je omkijkt als je het moeilijk hebt. In mijn werk als analist (inter)nationale veiligheid en dankzij mijn ervaring bij onder meer de NAVO, heb ik gezien dat een vrije samenleving geen vanzelfsprekendheid is. Ik wil, gedreven vanuit linkse waarden, die ongelijke verdeling aanpakken.

Ik mocht dit eerder onder meer doen als adviseur asiel en migratie voor de Tweede Kamerfractie en bij diverse kinderrechten organisaties. Al deze ervaringen zal ik inzetten in mijn rol als Internationaal Secretaris. Onze partij heeft een lange geschiedenis op het gebied van internationale samenwerking en het is een eer om hier, samen met onder meer de PES, FMS onze Eurodelegatie, verder vorm aan te mogen geven.

Want dat is hard nodig! We zien dat brandhaarden oplaaien, vrouwenrechten op veel plekken onder druk staan, Europa flinke stappen moet zetten op het gebied van klimaat en democratie niet langer een vanzelfsprekendheid is. Ik geloof dat de sociaaldemocratie hier oplossingen voor heeft. Als Internationaal Secretaris onderhoud ik contacten met onze zusterpartijen wereldwijd – om samen aan de oplossingen te werken.

Ik ben geboren in Tilburg, heb op vele plekken in binnen- en buitenland gewoond, en ben nu neergestreken aan de Haagse kust. Hoewel politiek doet leven, is het niet mijn (hele) leven. In mijn vrije tijd geniet ik erg van hardlopen op het strand, wielrennen, kroeghangen en reizen (met Japan als hoogtepunt!).’

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid

Word vrijwilliger in een kandidatenteam!

Begeleid onze kandidaat-Kamerleden en ga voorop in hun campagne.

Doe mee
LennaVromans @lennavromans

The one and only nieuwsbrief vanuit het Internationaal Secretariaat van de @PvdA 🌹 staat weer online! Met updates van ons internationale werk, aankomende events en een call for action.

Check ‘m hier en schrijf je in!

👇🏽☀️

https://t.co/iatxO86Ohm https://t.co/BEzPrY949r

LennaVromans @lennavromans

Can you imagine always having a suitcase ready, in case you’ll get arrested that day? Just for being part of a democratically elected political party, fighting for equality and fair rule of law?

This is the everyday life of @Feleknasuca, HDP member and political activist.
(1/3) https://t.co/9bdtMVINhk

LennaVromans @lennavromans

Praat morgen met ons mee! Over oa Oekraïens kandidaat lidmaatschap van de EU tot de opvang van vluchtelingen hier om de hoek.

Be there, Café Rood in Den Haag! @PvdA @PvdADenHaag @thijsreuten https://t.co/mt452jkQ0i

Berichten