Lenna Vromans
32Kandidaat Tweede Kamerlid

Lenna Vromans

Over mij

Pas als je veilig bent, kun je vrij zijn. Dat is wat Lenna drijft in haar werk en waarom ze Kamerlid voor de PvdA wil worden. Met nationale en internationale ervaring op het gebied van veiligheid, is Lenna een overtuigende nieuwkomer op de lijst. In haar werk als analist nationale veiligheid en ervaring bij onder meer de NAVO, heeft Lenna gezien dat een vrije samenleving geen vanzelfsprekendheid is. Ze wil, gedreven vanuit linkse waarden, de ongelijke verdeling van veiligheid aanpakken.

Alhoewel nieuw op de kandidatenlijst van de PvdA, is Lenna geen onbekende in de partij. Ze werkte in de Tweede Kamer voor de fractie als specialist op onder meer asiel en migratie. En als voorzitter van de PES-delegatie vertegenwoordigt ze de PvdA bij Europese zusterpartijen.

Lenna wil de Tweede Kamer in om te strijden voor wat normaal moet blijven: vrijheid, veiligheid en vriendelijkheid. En om te strijden tegen wat niet normaal is en nooit mag worden: ongelijkheid, seksisme en verruwing. Dat wil ze doen op een manier die bij haar past; fel als het moet en zacht als het kan. Maar altijd met vriendelijkheid en respect voor elkaar.

Lenna is in 1988 geboren in Tilburg. Ze woonde op veel plekken in binnen- en buitenland, en sinds 2018 in Heemstede. Een Brabantse, neergestreken aan de Noord Hollandse kust. Ze volgde een master in Refugee Studies in Londen en studeerde Internationale Ontwikkelingsstudies aan de Radboud Universiteit. In haar vrije tijd houdt ze van wielrennen, kroeghangen, reizen (met Japan als hoogtepunt!) en hardlopen in de duinen.

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid

Word vrijwilliger in een kandidatenteam!

Begeleid onze kandidaat-Kamerleden en ga voorop in hun campagne.

Doe mee
LennaVromans @lennavromans

Wat een achteruitgang en dikke middelvinger naar álle vrouwen (en hun liefdevolle mannen/broers/zoons) in Turkije. Laten we dit niet vergeten, de volgende keer dat bepaalde NLse politici Erdogan gepassioneerd verdedigen.

⁦@NOS⁩ https://t.co/v7aTcdC5H4

LennaVromans @lennavromans

De kracht van een BM👇🏽

,,Burgemeester, wat maakt u op een dag?’’ Een vraag die heel normaal klinkt in wijken waar je ook als kind snel geld ‘kan maken’ door even een pakketje met drugs weg te brengen. Maar, zegt Marcouch: ,,Het is geen normale vraag.”  

https://t.co/S9fOeYCtvh

LennaVromans @lennavromans

We’ll be back👇🏽🌹
@PvdA https://t.co/mcdzOregxw