Laura Menenti
Samen vooruit
56Kandidaat Tweede Kamerlid

Laura Menenti

Samen vooruit

Over mij

"Ik wil, juist in de politiek, strijden voor wat ons bindt."

Vijf jaar geleden werd ik moeder. Vanaf dat moment ondervond ik als alleenstaande ouder haast elke dag waar politiek het verschil kan maken. Dankzij de strijd die de PvdA al decennia voert, kon ik mij met de juiste steun in geld en in faciliteiten op mijn nieuwe, spannende en prachtige taak storten. Terwijl ik tegelijkertijd volop kon blijven werken.

Dat is voor mij de zorgzame samenleving waar de PvdA voor staat. Waar de overheid de vriend is die bij wendingen in het leven naast je staat, die zorgt dat je dóór kan. En nu wil ik in dienst van diezelfde samenleving Kamerlid worden. Voor de PvdA, omdat het nog steeds de partij is die de héle maatschappij wil dienen. Nú, omdat die missie, opkomen voor iedereen, steeds unieker lijkt te worden.

Ik wil, juist in de politiek, strijden voor wat ons bindt. Zoeken naar overeenkomsten in plaats van verschillen, problemen oplossen in plaats van beschreeuwen, gaan voor wat goed werkt in plaats van wat goed klinkt. En vooral: zo een springplank geven aan wie hem nodig heeft. Tegen de tijdgeest in? Ach, wie zegt dat politiek makkelijk moet zijn?

Een verbonden samenleving

Eerlijke spelregels zijn nodig. Zodat grote bedrijven netjes belasting betalen, net als de bakker op de hoek. Zodat we uitbuiting van werknemers aanpakken. En zodat we minder schreeuwen en beter naar elkaar luisteren.

Lees ons verkiezingsprogramma
lauramenenti @lauramenenti

Wat een moedig verhaal van deze ouders. Ons kind is EEN Michael P in wording – De Cynist https://t.co/REzWknNSzY

lauramenenti @lauramenenti

Soms ben je de tijd vooruit: https://t.co/xtDF2FwDJB https://t.co/OaCcfpKxlc

lauramenenti @lauramenenti

Er zitten straks meer vrienden van Mark Rutte in #Rutte3 dan vrouwen. #kwaliteit