Laura Menenti
Samen vooruit
56Kandidaat Tweede Kamerlid

Laura Menenti

Samen vooruit

Over mij

"Ik wil, juist in de politiek, strijden voor wat ons bindt."

Vijf jaar geleden werd ik moeder. Vanaf dat moment ondervond ik als alleenstaande ouder haast elke dag waar politiek het verschil kan maken. Dankzij de strijd die de PvdA al decennia voert, kon ik mij met de juiste steun in geld en in faciliteiten op mijn nieuwe, spannende en prachtige taak storten. Terwijl ik tegelijkertijd volop kon blijven werken.

Dat is voor mij de zorgzame samenleving waar de PvdA voor staat. Waar de overheid de vriend is die bij wendingen in het leven naast je staat, die zorgt dat je dóór kan. En nu wil ik in dienst van diezelfde samenleving Kamerlid worden. Voor de PvdA, omdat het nog steeds de partij is die de héle maatschappij wil dienen. Nú, omdat die missie, opkomen voor iedereen, steeds unieker lijkt te worden.

Ik wil, juist in de politiek, strijden voor wat ons bindt. Zoeken naar overeenkomsten in plaats van verschillen, problemen oplossen in plaats van beschreeuwen, gaan voor wat goed werkt in plaats van wat goed klinkt. En vooral: zo een springplank geven aan wie hem nodig heeft. Tegen de tijdgeest in? Ach, wie zegt dat politiek makkelijk moet zijn?

lauramenenti @lauramenenti

Een welgemeend godverdomme. Of zijn dit dan ook bezorgde burgers? https://t.co/6ItCaMl09T

lauramenenti @lauramenenti

Lees eerst dit, over hoe Larry Nassar niet alleen slachtoffers maar iedereen om hem heen manipuleerde om tientallen meisjes te kunnen misbruiken. https://t.co/q3usznjOX7

lauramenenti @lauramenenti

Zouden ze bij @Schiphol beseffen hoe grappig dit is? https://t.co/CLUnF0B43y