Over mij

In 1975 ben ik lid geworden van de PvdA, als student sociologie in Tilburg werd ik aangestoken door het kabinet Den Uyl. Opgegroeid in een katholiek arbeidersgezin in Eindhoven, was ik de eerste ‘Rooie’ in mijn familie. In Tilburg werd ik actief als afdelingsvoorzitter en raadslid. In 1987 werd ik gekozen in de Staten van Brabant en 5 jaar later werd ik gedeputeerde voor Milieu, Water en Natuur in Noord-Brabant. Ik heb dat ruim 12 jaar met veel plezier gedaan en ben in de tussentijd twee keer lijsttrekker geweest voor de partij.

In 2005 werd ik Dijkgraaf bij het waterschap Aa en Maas, een andere rol maar opnieuw kon ik aan de slag met het milieu, de gezondheid en de ecologisering van het Brabantse stad en platteland. Ook die functie vervul ik inmiddels weer ruim 12 jaar en binnen de partij neem ik deel aan het netwerk van water-bestuurders.

In 2015 werd ik gekozen als lid van de Eerste Kamer en daar kan ik nu mijn ervaring en kennis gebruiken bij de onderwerpen Ruimtelijke Ordening, Milieu, Infrastructuur, Natuur en Landbouw. De eerste twee jaar heb ik me vooral bezig gehouden met de nieuwe wet natuur, de jacht, de energie- en gaswetten in relatie tot de bodemproblematiek in Groningen en de Omgevingswet. Ik zet me al decennia in voor het belang van natuur en milieu en mag dat nu vanuit de Eerste Kamer doen.

Portefeuilles

Klimaat, Milieu en Ruimtelijk Ordening

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid
LHJVerheijen @lhjverheijen

Daar komt binnenkort advies over van een staatscommissie olv Remkes. Debat zal er ongetwijfeld komen. Geen schoenen weg doen bij gebrek aan een goed alternatief! https://t.co/SzshZvk9CI

LHJVerheijen @lhjverheijen

En niet alleen de natuur! https://t.co/Flcymvstdf

LHJVerheijen @lhjverheijen

Honderden belangstellenden opdracht eerste publieksdag….leve de bodem(en het grondwater) https://t.co/SWyOdiSV3T