Over mij

In 1975 ben ik lid geworden van de PvdA, als student sociologie in Tilburg werd ik aangestoken door het kabinet Den Uyl. Opgegroeid in een katholiek arbeidersgezin in Eindhoven, was ik de eerste ‘Rooie’ in mijn familie. In Tilburg werd ik actief als afdelingsvoorzitter en raadslid. In 1987 werd ik gekozen in de Staten van Brabant en 5 jaar later werd ik gedeputeerde voor Milieu, Water en Natuur in Noord-Brabant. Ik heb dat ruim 12 jaar met veel plezier gedaan en ben in de tussentijd twee keer lijsttrekker geweest voor de partij.

In 2005 werd ik Dijkgraaf bij het waterschap Aa en Maas, een andere rol maar opnieuw kon ik aan de slag met het milieu, de gezondheid en de ecologisering van het Brabantse stad en platteland. Ook die functie vervul ik inmiddels weer ruim 12 jaar en binnen de partij neem ik deel aan het netwerk van water-bestuurders.

In 2015 werd ik gekozen als lid van de Eerste Kamer en daar kan ik nu mijn ervaring en kennis gebruiken bij de onderwerpen Ruimtelijke Ordening, Milieu, Infrastructuur, Natuur en Landbouw. De eerste twee jaar heb ik me vooral bezig gehouden met de nieuwe wet natuur, de jacht, de energie- en gaswetten in relatie tot de bodemproblematiek in Groningen en de Omgevingswet. Ik zet me al decennia in voor het belang van natuur en milieu en mag dat nu vanuit de Eerste Kamer doen.

Portefeuilles

Infrastructuur, Milieu, Natuur en Landbouw

word lid

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid
LHJVerheijen @lhjverheijen

Dat gaat meestal vanzelf, daar zorgt de lokstroom wel voor: zoals de bijtjes op de bloemetjes duiken…. https://t.co/KxTCkBePQ8

LHJVerheijen @lhjverheijen

Breed beregeningsoverleg in Brabant benadrukt dat er haast is met de bedijfswaterplannen in de argrarische sector. Na 1/1/2018 zijn de vergunningen vervallen.

LHJVerheijen @lhjverheijen

40 jaar geleden stond het schuim nog op de Aa…. https://t.co/kKD4teNVpC