Michiel Emmelkamp
46Kandidaat Tweede Kamerlid

Michiel Emmelkamp

Over mij

Michiel is geboren en getogen in Groningen en Zuidlaren (Drenthe). Hij studeerde sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, was landelijk voorzitter van de Jonge Socialisten in de PvdA en vice-voorzitter van de PvdA Groningen. Na zijn afstuderen werkte hij bij de Wiardi Beckman Stichting en het Center for American Progress. In 2014 behaalde hij als nummer 4 op de PvdA-kandidatenlijst voor het Europees Parlement 13.500 stemmen.

Daarna ging hij aan de slag bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Eerst op de EU-afdeling, waar hij onder meer werkte aan gelijk loon voor gelijk werk voor arbeidsmigranten in de bouw- en transportsector. Daarna als diplomaat op de Nederlandse Ambassade in Bagdad, waar hij onder meer werkte aan de ondersteuning van een nieuwe generatie mensenrechtenverdedigers, de opvang van vluchtelingen en de wederopbouw van oorlogsverwoeste gebieden. En momenteel als senior strateeg op het ministerie, waar hij werkt aan de vernieuwing van het Nederlands buitenlandbeleid. Michiel woont samen met zijn verloofde en zoontje en heeft een seizoenkaart bij FC Groningen.

Met zijn positie als lijstduwer wil hij de partij graag steunen. Michiel. “Er is zoveel te doen. Voor de verbetering van de mensenrechten wereldwijd. Een eerlijker migratiesysteem. Een rechtvaardigere en groenere EU. Maar ook ín Nederland en zeker in deze tijd; want we zijn een rijk land, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Niet alleen gelijke kansen maar ook gelijkere uitkomsten zijn nodig; dus meer gelijkheid van inkomens, betaalbare huisvesting en gratis kinderopvang. Het is tijd voor een nieuwe generatie linkse politiek; ideeënrijk, energiek en eigentijds.

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid

Word vrijwilliger in een kandidatenteam!

Begeleid onze kandidaat-Kamerleden en ga voorop in hun campagne.

Doe mee