Over mij

Julian Bushoff werd 25 jaar geleden geboren in Groningen. Hij groeide op in de Groningse wijk Beijum en later in het Drentse dorpje Roderwolde. Tijdens zijn middelbare schooltijd werkte hij hier in de plaatselijke kroeg. Gedurende zijn studies economie en internationale betrekkingen werkte hij als arbeidscoach voor vluchtelingenwerk en op de warenmarkt als groenteverkoper bij de Groninger Biologische Groentehandel.

Op 21-jarige leeftijd werd Julian een van de jongste fractievoorzitters ooit in de Groningse gemeenteraad. Vanuit hier zet hij zich in voor de meest kwetsbare mensen in de samenleving. Voor de gedupeerden van de gaswinning. Voor een humane opvang van vluchtelingenkinderen. En voor het verbeteren van de (inkomens)positie van mensen in armoede. In de Groningse gemeenteraad heeft Julian bewezen idealen om te kunnen zetten in concrete politieke resultaten. Nu wil Julian dit doen vanuit de Tweede Kamer.

Vanuit de Tweede Kamer wil Julian zich inzetten voor een herwaardering van de publieke sector waar we niet concurreren maar samenwerken, met een overheid die weer naast mensen staat en handelt vanuit vertrouwen. De regie terugpakken bij zaken die te belangrijk zijn om aan de markt over te laten. Of het nu gaat om voldoende betaalbare woningen, betaalbare medicijnen of het aanpakken van de klimaatcrisis. In plaats van ieder voor zich kiezen voor samen sterker. Iedereen heeft namelijk recht op de zekerheid van een fatsoenlijk bestaan en perspectief op een betere toekomst.

Word lid van onze partij!

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte

JulianBushoff @julianbushoff

Omstreden commerciële partij Co-Med wordt onderzocht door de inspectie en neemt ondertussen weer huisartsenpraktijken over.

Nu verbod nodig op overnames door partijen die al door de inspectie onderzocht worden.

Stop de vermarkting van onze huisartszorg!
https://t.co/fAiORoz1tL

JulianBushoff @julianbushoff

Zo ga je niet met onze zorghelden om betogen @PieterOmtzigt en ik vandaag in de @telegraaf.

De regeling voor zorgwerkers met #longcovid is een gedrocht.

Ze kregen applaus, maar fatsoenlijke compensatie is te veel gevraagd voor de minister en #coalitie. Zojuist alles weggestemd. https://t.co/a2gxQ2GDRd

JulianBushoff @julianbushoff

De compensatieregeling voor zorgwerkers met #longcovid is een gedrocht.

Met @PieterOmtzigt en bijna de hele oppositie doe ik redelijke verbeter voorstellen.

Alles ontraden. Zelfs een motie om te garanderen te doen wat de regeling beoogt durft de minister niet aan.

Ongekend! https://t.co/4fPY26gbK3

Berichten