Over mij

Julian Bushoff werd 25 jaar geleden geboren in Groningen. Hij groeide op in de Groningse wijk Beijum en later in het Drentse dorpje Roderwolde. Tijdens zijn middelbare schooltijd werkte hij hier in de plaatselijke kroeg. Gedurende zijn studies economie en internationale betrekkingen werkte hij als arbeidscoach voor vluchtelingenwerk en op de warenmarkt als groenteverkoper bij de Groninger Biologische Groentehandel.

Op 21-jarige leeftijd werd Julian een van de jongste fractievoorzitters ooit in de Groningse gemeenteraad. Vanuit hier zet hij zich in voor de meest kwetsbare mensen in de samenleving. Voor de gedupeerden van de gaswinning. Voor een humane opvang van vluchtelingenkinderen. En voor het verbeteren van de (inkomens)positie van mensen in armoede. In de Groningse gemeenteraad heeft Julian bewezen idealen om te kunnen zetten in concrete politieke resultaten. Nu wil Julian dit doen vanuit de Tweede Kamer.

Vanuit de Tweede Kamer wil Julian zich inzetten voor een herwaardering van de publieke sector waar we niet concurreren maar samenwerken, met een overheid die weer naast mensen staat en handelt vanuit vertrouwen. De regie terugpakken bij zaken die te belangrijk zijn om aan de markt over te laten. Of het nu gaat om voldoende betaalbare woningen, betaalbare medicijnen of het aanpakken van de klimaatcrisis. In plaats van ieder voor zich kiezen voor samen sterker. Iedereen heeft namelijk recht op de zekerheid van een fatsoenlijk bestaan en perspectief op een betere toekomst.

Word lid van de PvdA

Word lid van onze partij!

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte

JulianBushoff @julianbushoff

De Tweede Kamer debatteert over de aardbevingsramp in #Groningen. Mede Groningers en collega’s @henknijboer en @SandraBeckerman met indringende bijdragen, scherpe vragen en een heldere boodschap: recht en #respectvoorgroningen!

#Pegas https://t.co/XvleagpZZQ

JulianBushoff @julianbushoff

Rondetafel over de stelselmatige verwaarlozing van ‘de regio’.

Een noodrem is nodig om de verschraling van voorzieningen een halt toe te roepen.

Iedereen heeft recht op toegang tot onderwijs, een huisarts in de buurt en een bus die je naar school of werk brengt.
#elkeregiotelt

JulianBushoff @julianbushoff

Commerciële partijen nemen onze huisartsenzorg over en verkiezen winst boven welzijn.👇

(Oud)-werknemers Co-Med over slechte zorg en organisatie van huisartsenketen: ‘Dit gaat een keer goed mis’

Stop de vermarkting van onze huisartszorg! https://t.co/UtpVrJBF0b