Joyce Vermue
Samen vooruit
38Kandidaat Tweede Kamerlid

Joyce Vermue

Samen vooruit

Over mij

"De verhalen die ik in mijn werk als sociaal werker tegen kwam hebben mij ervan overtuigd dat ik als volksvertegenwoordiger een bijdrage wil leveren aan wetgeving die mensen in staat stelt het beste uit zichzelf te halen."

Mijn naam is Joyce Vermue. Sinds september 2015 ben ik lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid.

Tien jaar geleden ben ik gestart als maatschappelijk werker bij een regionale organisatie in Zeeuws-Vlaanderen. Hier heb ik mensen begeleid met uiteenlopende vragen en zorgen. Het ging om mensen met grote schulden; om mensen die niet meer wisten hoe ze voldoende inkomsten konden verwerven. Het ging de ene dag om het voorkomen van huiselijk geweld, de andere dag om het begeleiden van mensen met grote psychosociale problemen. Deze mensen, waar ik dagelijks mee in gesprek ging, ondervinden direct de gevolgen van wetgeving waartoe in de Kamer wordt besloten.

De verhalen die ik in mijn werk als sociaal werker tegen kwam hebben mij ervan overtuigd dat ik als volksvertegenwoordiger een bijdrage wil leveren aan wetgeving die mensen in staat stelt het beste uit zichzelf te halen. Dat heb ik nu al een tijd kunnen doen maar dat werk wil ik de komende periode graag voortzetten.

joycevermue @joycevermue

Vandaag minister Bruins ontvangen bij ZorgSaam en onder andere gesproken over grensoverschrijdend werken en leren. https://t.co/2hN2qaNTZr

joycevermue @joycevermue

Kijktip: Een bekoorlijke liefdesbrief aan Zeeuws-Vlaanderen https://t.co/Ey47WUIMve via @nrc

joycevermue @joycevermue

Duidelijk wie zich inzet voor bescherming van onze Zeeuwse kust! https://t.co/LfspuqMA9B

Berichten