Joost Reinaerts
Samen vooruit
33Kandidaat Tweede Kamerlid

Joost Reinaerts

Samen vooruit

Over mij

"Ik kreeg van thuis uit mee dat je door hard werken vooruit kunt komen in het leven."

Ich bin inne Limburger! Oudste uit een gezin van 5 kinderen. We hadden het niet breed, mijn moeder was huisvrouw en mijn vader werkte bij de bank. Het enige gezin in de wijk zonder auto. Toch belemmerde dit mijn ouders niet. Ze vonden het belangrijk dat we ons ontwikkelden en zodoende gingen we bijvoorbeeld met de trein naar het Anne Frank huis.

Ik kreeg van thuis uit mee dat je door hard werken vooruit kunt komen in het leven. En zie een jongen uit Kerkrade, begonnen op de Mavo, nu kandidaat-Kamerlid! Dit wil ik graag doorgeven, bijvoorbeeld voor Zoran, een lange slungelige jongen met pretoogjes die stiekem shagjes rookte op het schoolplein. Een van mijn leerlingen op de Ortolaan, een school voor kinderen met ernstige gedragsproblemen. Op een dag gooide hij zijn boeken door de klas en riep: ‘Op deze k*tschool kom ik toch niet verder dan de McDonald’s.’ In plaats van boos te worden besloot ik hem te helpen. Zoran ging vanuit de Ortolaan naar Gilde Opleidingen en stapelde zijn diploma’s. Iedere keer een stapje hoger! Op een dag kreeg ik een berichtje van hem: ‘Ik ga in Eindhoven ICT studeren!’ Daarom: samen vooruit, dat geldt voor iedereen.

JReinaerts @jreinaerts

De derde helft is toch nog altijd het allerbest #RODspa #kerkrade @rodajckerkrade https://t.co/NWYytCBWiz

JReinaerts @jreinaerts

Kurz erklärt Wie der Cum Ex Steuerskandal abgelaufen ist ZEIT https://t.co/NqlzNn42W1 via @YouTube zo weten ze onze belastingcenten 💵💴te stelen..en dan willen ze ook nog €1.9 miljard erbij😡! Niet alleen in Duitsland ook bij ons..

JReinaerts @jreinaerts

Het #familiediner van fam #Reinaerts eindigt in een traditionele discussie over #grappa. 1-0 voor #poli bij #walther in geboortestad #kerkrade #kirchroa https://t.co/SGaHxzSJlS