Joost Reinaerts
Samen vooruit
33Kandidaat Tweede Kamerlid

Joost Reinaerts

Samen vooruit

Over mij

"Ik kreeg van thuis uit mee dat je door hard werken vooruit kunt komen in het leven."

Ich bin inne Limburger! Oudste uit een gezin van 5 kinderen. We hadden het niet breed, mijn moeder was huisvrouw en mijn vader werkte bij de bank. Het enige gezin in de wijk zonder auto. Toch belemmerde dit mijn ouders niet. Ze vonden het belangrijk dat we ons ontwikkelden en zodoende gingen we bijvoorbeeld met de trein naar het Anne Frank huis.

Ik kreeg van thuis uit mee dat je door hard werken vooruit kunt komen in het leven. En zie een jongen uit Kerkrade, begonnen op de Mavo, nu kandidaat-Kamerlid! Dit wil ik graag doorgeven, bijvoorbeeld voor Zoran, een lange slungelige jongen met pretoogjes die stiekem shagjes rookte op het schoolplein. Een van mijn leerlingen op de Ortolaan, een school voor kinderen met ernstige gedragsproblemen. Op een dag gooide hij zijn boeken door de klas en riep: ‘Op deze k*tschool kom ik toch niet verder dan de McDonald’s.’ In plaats van boos te worden besloot ik hem te helpen. Zoran ging vanuit de Ortolaan naar Gilde Opleidingen en stapelde zijn diploma’s. Iedere keer een stapje hoger! Op een dag kreeg ik een berichtje van hem: ‘Ik ga in Eindhoven ICT studeren!’ Daarom: samen vooruit, dat geldt voor iedereen.

Sluit je aan

Blijf niet aan de zijlijn staan. Laten we samen een Nederland bouwen waar iedereen trots op kan zijn.

Ik doe mee

Word lid!

Samen vooruit.

Word lid
JReinaerts @jreinaerts

Wie zegt dat de sociaal democratie dood is? Wat de #SPD kan, kunnen wij ook #PvdA! Zoals we bij #RodaJC zingen’Come on PvdA!’ @MartinSchulz https://t.co/yscv6Y0o5I

JReinaerts @jreinaerts

Hoewel ik zelf wel stevig op campagne ben is dit wel een sympathiek idee van #Hvvwinkbulle https://t.co/KxMjVvC5cS

JReinaerts @jreinaerts

Vandaag met #Eenvandaag op zoek naar het ‘Schulz’effect’ in Würselen! https://t.co/XYb3XuZjSO