Voor alle werkers in de zorg

25 september 2019 door John Kerstens in Zorg en gezondheid

Onze zorgprofessionals dreigen kopje onder te gaan aan een fors tekort aan collega’s. Ze verdienen meer salaris en minder werkdruk! Een blog van PvdA-Kamerlid John Kerstens.

Lees verder

Rumoer in de zorg

4 juni 2019 door John Kerstens

Die nieuwe cao’s moeten werken in de zorg, en vooral blíjven werken in de zorg aantrekkelijker maken. Dat is hard nodig.

Lees verder

Stemmen zonder beperking

21 mei 2019 door John Kerstens

Het is, zo’n drie jaar nadat het vorige kabinet het VN-Gehandicaptenverdrag ratificeerde, nog steeds geen vanzelfsprekendheid: een inclusieve samenleving, waarin iedereen in staat wordt gesteld om mee te doen.

Lees verder

Zorgcowboys aanpakken!

14 mei 2019 door John Kerstens

‘Zorgcowboys’: ondernemers die niet in de zorg actief zijn omdat ze zo met cliënten begaan zijn, maar met geen ander doel dan snel geld verdienen.

Lees verder

Midden in ‘t leven staan of in bed liggen

18 april 2019 door John Kerstens

Het verschil tussen midden in het leven staan of in een instelling in bed liggen. Dat is wat het PGB in de praktijk voor mensen kan betekenen.

Lees verder

Als je je mensen niet op 1 zet, geven ze jou een 4

5 april 2019 door John Kerstens

Een 4. Dat is het rapportcijfer dat de mannen en vrouwen van de krijgsmacht hun minister en staatssecretaris, van Defensie dus, geven. Een 4. Voor bewindspersonen die in het eerste stuk dat ze aan de Kamer overhandigden, de Defensienota, ‘de mensen op één’ zetten. Op papier, want in de praktijk worden die mooie woorden niet

Lees verder