Over mij

‘Kamerlid Kerstens komt op voor gewone mensen’ schreef de NOS. En zo is het. Het verschil maken voor mensen die het allemaal niet cadeau krijgen, die niet de hoogste opleiding of het hoogste inkomen hebben. Die hun best doen, maar af en toe ook een steuntje in de rug nodig hebben. Zich soms zorgen maken, en willen dat die zorgen serieus worden genomen. Dat is waar ik ’t voor doe. Nu (en hopelijk straks) in de Tweede Kamer, hiervoor bij de FNV.

En met resultaat: zaken waarover ik voordat ik naar Den Haag kwam een roepende in de woestijn was, staan er nu op de agenda. Worden vertaald in wetten en in acties. Een fatsoenlijkere arbeidsmarkt voorop. Waarop mensen niet worden gezien als kostenpost, maar als het grootste kapitaal van een bedrijf. Waarop mensen die elkaars collega zijn niet tegen elkaar worden uitgespeeld, maar samen werken aan de toekomst. Hun toekomst, en die van onze samenleving.

Kijk hier, op Twitter of op Facebook hoe ik daarvoor, en voor andere zaken, knok. Of nodig me gewoon een keer uit!

Alle berichten van John Kerstens

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte

JohnKerstens @johnkerstens

Ik was gisteren onderweg naar mijn vakantiebestemming, maar volgens mij heb ik een pirouette van jewelste gemist. Van ‘Waar bemoei je je mee?’ tot ‘Bemoei je er alsjeblieft mee!’ Mooi, maar toch ook even nadenken over de achterliggende motieven.

JohnKerstens @johnkerstens

Gebeld door een organisatie die vroeg waar ik me in Godsnaam mee bemoeide. Uitgelegd dat dat is wat een volksvertegenwoordiger doet: ingrijpen als dingen verschrikkelijk fout dreigen te gaan en mensen (in dit geval ouders van ernstig zieke kinderen) in de knel komen. #pgbindeknel

JohnKerstens @johnkerstens

Hoe een voorzitter die ook directeur is van een instituut dat bestuurders integer leiderschap bijbrengt en een vice-voorzitter die hoogleraar ethiek van de zorg is geen garantie zijn dat een Raad van Commissarissen in de zorg integer en ethisch handelt. https://t.co/59qalDQZsp

Berichten