Jet Bussemaker

Jet Bussemaker

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Spreek je uit voor vrijheid

1 februari 2017 door Jet Bussemaker in Emancipatie

Spreek je uit vóór de vrijheid om te geloven wat je wilt. Vóór de vrijheid om te zijn wie je bent. Vóór de vrijheid om te houden van wie je wilt. Dat zei ik bij de #HollandAgainstHate manifestatie.

Lees verder

Hoger onderwijs toegankelijk voor iedereen

30 januari 2017 door Jet Bussemaker in Hoger onderwijs

We hebben een stelsel ontworpen waarmee de kwaliteit van het hoger onderwijs is verhoogt en nog steeds toegankelijk is voor iedereen met voldoende motivatie en talent. Het aantal nieuwe studenten is nu een stuk meer dan vorig jaar.

Lees verder

Investeren in cultuuronderwijs

29 november 2016 door Jet Bussemaker in Kunst en cultuur

Kunst en cultuur dragen bij aan de onderlinge verbondenheid en weerbaarheid in de samenleving. Daarom vind ik het ook zo belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd met kunst en cultuur in aanraking komen en blijven komen. Bekijk de video.

Lees verder

Geregeld: alle mbo’ers een ov-kaart

14 november 2016 door Jet Bussemaker in Vmbo en mbo

Ik mocht vanmorgen de eerste 200 ov-kaarten uitreiken aan mbo-ers die daarmee voor het eerst een gratis OV-kaart ontvangen. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van de PvdA in vervulling.

Lees verder

Verbreek ketenen, steeds opnieuw

1 juli 2016 door Jet Bussemaker

Ik vraag u met mij mee te reizen, weg van hier. Naar Suriname. Om per boot de rivier de Commewijne af te zakken. En om aan land te gaan bij Sinabo – langs de Commetewane kreek. In de bush zien we resten uit het verleden liggen. Een oude suikerpers, een vliegwiel, een stoomketel. Stille getuigen. Ze brengen wat lang geleden was, dichterbij. Lees verder op volkskrant.nl voor de toespraak die ik donderdagavond hield bij de herdenking van de afschaffing van de slavernij.

Lees verder

Laat talent en motivatie leidend zijn bij studiekeuze

30 juni 2016 door Jet Bussemaker in Vmbo en mbo

Talent en motivatie moeten leidend zijn bij de keuze voor een opleiding, niet de hoogte van het inkomen van de ouders. Uit onderzoek dat ik heb laten doen, blijkt dat met name ouders van MBO-studenten met lagere inkomens de bijkomende kosten van een opleiding vaak mee laten wegen bij de keuze van een opleiding. Daarom kom ik deze ouders tegemoet door hier vijf miljoen euro voor uit te trekken. In het najaar zal ik met een structurele oplossing voor deze groep komen.

Lees verder