Jelmer Staal
Samen vooruit
51Kandidaat Tweede Kamerlid

Jelmer Staal

Samen vooruit

Over mij

"Goed werk. Bestaanszekerheid. Het is voor mij concreet. Daar wil ik aan werken."

De afgelopen jaren heb ik te veel vrienden en studiegenoten zich van tijdelijk contract naar tijdelijk contract zien werken, terwijl door de onzekerheid en stress een burn-out de ziekte van mijn generatie – 1986 – werd.

In mijn werk vertellen jongeren die uit jeugdhulp komen vaak aan me hoe lastig het is om een zelfstandig bestaan op te bouwen. Soms zijn ze door verwarrende wetten toch dakloos geworden.

Dat moet anders. Goed werk. Bestaanszekerheid. Het is voor mij concreet. Daar wil ik aan werken. Vaste banen. Eenvoudigere wetten. Daarom wil ik, na tien jaar lid te zijn geweest van de gemeenteraad van Leeuwarden, nu de overstap maken naar de Tweede Kamer voor de PvdA.

Als projectleider werk ik aan het bieden van zekerheid voor jongeren in jeugdhulp die achttien worden. Om wetten – Jeugdwet, Participatiewet, Wmo – niet tegen, maar vóór jongeren te laten werken. Alleen de wet, die kan ik niet veranderen.

Hoe mooi zou het zijn dat ik, dertig jaar later, met de PvdA ook de wet kan veranderen en voor mijn generatie kan opkomen?

Ik ben daarom trots dat ik, na de helft van mijn leven al lid te zijn van de partij, door PvdA Fryslân ben voorgedragen als kandidaat-Kamerlid.

JelmerStaal @jelmerstaal

Met alle respect, maar als de VVD zegt dat hét symbool van de emancipatiebeweging – ontworpen voor de GayPride van 1978 – aanzet tot slachtofferschap is dat toch gewoon een beetje gênant? https://t.co/ZDpzQaU6bl

JelmerStaal @jelmerstaal

Als dit zo werkt, is het asielsysteem volmaakt kafkaësk. https://t.co/ersoFJV65X

JelmerStaal @jelmerstaal

Voor een koophuis ontvang je subsidie, voor een huurhuis betaal je belasting. Beide maken wonen minder betaalbaar: hogere huizenprijzen en hogere huren. En nog op een knap oneerlijke manier ook. https://t.co/Phtxg3fRKb