Jelmer Staal
Samen vooruit
51Kandidaat Tweede Kamerlid

Jelmer Staal

Samen vooruit

Over mij

"Goed werk. Bestaanszekerheid. Het is voor mij concreet. Daar wil ik aan werken."

De afgelopen jaren heb ik te veel vrienden en studiegenoten zich van tijdelijk contract naar tijdelijk contract zien werken, terwijl door de onzekerheid en stress een burn-out de ziekte van mijn generatie – 1986 – werd.

In mijn werk vertellen jongeren die uit jeugdhulp komen vaak aan me hoe lastig het is om een zelfstandig bestaan op te bouwen. Soms zijn ze door verwarrende wetten toch dakloos geworden.

Dat moet anders. Goed werk. Bestaanszekerheid. Het is voor mij concreet. Daar wil ik aan werken. Vaste banen. Eenvoudigere wetten. Daarom wil ik, na tien jaar lid te zijn geweest van de gemeenteraad van Leeuwarden, nu de overstap maken naar de Tweede Kamer voor de PvdA.

Als projectleider werk ik aan het bieden van zekerheid voor jongeren in jeugdhulp die achttien worden. Om wetten – Jeugdwet, Participatiewet, Wmo – niet tegen, maar vóór jongeren te laten werken. Alleen de wet, die kan ik niet veranderen.

Hoe mooi zou het zijn dat ik, dertig jaar later, met de PvdA ook de wet kan veranderen en voor mijn generatie kan opkomen?

Ik ben daarom trots dat ik, na de helft van mijn leven al lid te zijn van de partij, door PvdA Fryslân ben voorgedragen als kandidaat-Kamerlid.

JelmerStaal @jelmerstaal

Waarschijnlijk het interessantste wat ik deze maand gelezen heb. Mogelijk dit jaar. Over een wereld die ik niet kende, maar onze wereld veranderd heeft.
https://t.co/mjYJ7PUecY

JelmerStaal @jelmerstaal

Er zijn mensen die zeggen dat links en rechts in de politiek niet meer bestaan, maar volgens mij is het onderscheid nog heel duidelijk: https://t.co/Zcn5BQAfvl

JelmerStaal @jelmerstaal

Slecht voor de economische stabiliteit, slecht voor het draagvlak voor de EU. Het is bijna alsof de afgelopen tien jaar niet gebeurd zijn.
https://t.co/CpS5UJMpBC