Ilco van der Linde
Samen vooruit
19Kandidaat Tweede Kamerlid

Ilco van der Linde

Samen vooruit

Over mij

"Al vanaf mijn 15e probeer ik mensen zo te raken dat ze hun krachten in willen zetten voor een betere wereld."

Al vanaf mijn 15e probeer ik mensen zo te raken dat ze hun krachten in willen zetten voor een betere wereld. De Bevrijdingsfestivals betrekken jaarlijks één miljoen jongeren bij vrijheid en mensenrechten. MasterPeace inspireert tienduizenden om met media, muziek en dialoog geweld te voorkomen in conflictgebieden. Met dance4life worden honderdduizenden jongeren ingezet bij het terugdringen van HIV en Aids.

Ik woon en werk nu in Herberg het Mandelahuisje, aan het IJ in Amsterdam Noord. De Verzoenkamer helpt mensen hier gratis met conflictbemiddeling. Sociale initiatieven worden begeleid, zoals de nieuwe beweging voor meer Respect in Nederland. Voor al deze projecten geldt: hier wordt iedereen beter van.

Op mijn 21e was ik in mijn geboortestad Haarlem het jongste Gemeenteraadslid van Nederland. Later ging de focus op het ontwikkelen van (sociale) ondernemingen en maatschappelijke initiatieven. Solidariteit, diversiteit en gelijke kansen voor iedereen; deze sociaaldemocratische waarden zijn de leidraad in mijn leven. Nu deze zo onder druk staan ben ik extra gemotiveerd om alle opgedane ervaring in te zetten. Concreet, optimistisch, innovatief, daadkrachtig. Als verbindingsofficier tussen de politiek en de samenleving, die overloopt van de talenten, creativiteit en veranderkracht.

Ik hou van reizen, muziek, surfen, duiken met dolfijnen en Ajax. Maar het meest van alles en iedereen hou ik van mijn dochters: Dunya (13), Chaia (17) en Bloem (19).

Sluit je aan

Blijf niet aan de zijlijn staan. Laten we samen een Nederland bouwen waar iedereen trots op kan zijn.

Ik doe mee

Word lid!

Samen vooruit.

Word lid
IlcovanderLinde @ilcovanderlinde

#kamerkotchi spelen of @INSPRAAKapp ? https://t.co/EihWZDwO7c

IlcovanderLinde @ilcovanderlinde

VANAVOND: LIVE Q&A op Facebook. We gaan in gesprek over de kracht van diversiteit, cultuur en jongeren. Stel je vragen nu alvast! #tk2017 https://t.co/4qzP4147GS

IlcovanderLinde @ilcovanderlinde

Zoek je een app die wel te downloaden is? Gewoon de app INSPRAAK! downloaden #pvda #hoedan #zml https://t.co/sltNYWGWjq