Ilco van der Linde
Zeker zijn
19Kandidaat Tweede Kamerlid

Ilco van der Linde

Zeker zijn

Over mij

"Al vanaf mijn 15e probeer ik mensen zo te raken dat ze hun krachten in willen zetten voor een betere wereld."

Al vanaf mijn 15e probeer ik mensen zo te raken dat ze hun krachten in willen zetten voor een betere wereld. De Bevrijdingsfestivals betrekken jaarlijks één miljoen jongeren bij vrijheid en mensenrechten. MasterPeace inspireert tienduizenden om met media, muziek en dialoog geweld te voorkomen in conflictgebieden. Met dance4life worden honderdduizenden jongeren ingezet bij het terugdringen van HIV en Aids.

Ik woon en werk nu in Herberg het Mandelahuisje, aan het IJ in Amsterdam Noord. De Verzoenkamer helpt mensen hier gratis met conflictbemiddeling. Sociale initiatieven worden begeleid, zoals de nieuwe beweging voor meer Respect in Nederland. Voor al deze projecten geldt: hier wordt iedereen beter van.

Op mijn 21e was ik in mijn geboortestad Haarlem het jongste Gemeenteraadslid van Nederland. Later ging de focus op het ontwikkelen van (sociale) ondernemingen en maatschappelijke initiatieven. Solidariteit, diversiteit en gelijke kansen voor iedereen; deze sociaaldemocratische waarden zijn de leidraad in mijn leven. Nu deze zo onder druk staan ben ik extra gemotiveerd om alle opgedane ervaring in te zetten. Concreet, optimistisch, innovatief, daadkrachtig. Als verbindingsofficier tussen de politiek en de samenleving, die overloopt van de talenten, creativiteit en veranderkracht.

Ik hou van reizen, muziek, surfen, duiken met dolfijnen en Ajax. Maar het meest van alles en iedereen hou ik van mijn dochters: Dunya (13), Chaia (17) en Bloem (19).

Agenda

IlcovanderLinde @ilcovanderlinde

En gezegd dat het nog niet aan de orde is en er andere prioriteiten zijn voor de partij; zoals herstel aansluiting met jongeren. https://t.co/oecUGsvEpV

IlcovanderLinde @ilcovanderlinde

“Wat is het geworden”? “Ilco van der Linde!” ‘Ik heb met hem gesproken en dat beviel me wel’,legt ze haar keuze uit.
https://t.co/DCvK2X4FbF

IlcovanderLinde @ilcovanderlinde

Klasse Martijn! https://t.co/VPKWiKNOL3