Gaat jouw huur ook door het dak?

29 januari 2020 door Henk Nijboer in Wonen (huur)

Hoeveel gaat jouw huur dit jaar omhoog? Iedereen heeft recht op een fijne plek om te wonen. Daarom dient Henk Nijboer de initiatiefwet ‘betaalbare huren’ in.

Lees verder

Omarm de basisbaan

15 januari 2020 door Henk Nijboer in Economie en financiën

“Werken is zoveel meer dan alleen geld verdienen. Werk kan voldoening geven. We vragen de minister te kijken naar Groningen.” Een blog van Henk Nijboer.

Lees verder

Kabinet, haal de singlestraf van tafel!

11 december 2019 door Henk Nijboer in Economie en financiën

“130.000 singles worden getroffen door dit kabinetsplan. Kijk naar Emma. Zij wordt gestraft omdat ze een beetje in de buurt van haar werk wil wonen.” Een blog van Henk Nijboer.

Lees verder

Kabinet, richt het vizier niet alleen op de Randstad

12 november 2019 door Henk Nijboer

Of je nou in Amsterdam, Breda, Leeuwarden, Groningen of Maastricht bent. Het maakt niet uit. Overal zien we dat de woningprijzen stijgen. Een betaalbare woning is op steeds meer plekken eerder uitzondering dan regel. Veel mensen hebben hierdoor moeite met het vinden van een woning naar wens. Zowel de starter, die uit huis wil, de

Lees verder

Kabinet, pas belastingplan aan of gooi het weg

28 oktober 2019 door Lodewijk Asscher, Henk Nijboer

Het belastingplan voor 2020 heeft een ronduit rechtse signatuur. Lastenverlaging voor grote bedrijven. Hogere belastingen voor woningcorporaties. En het toptarief voor de hoogste inkomens daalt, terwijl het tarief van de eerste schijf stijgt. Onverstandige en onnodige keuzes in tijden van overvloed. Allereerst de winstbelasting voor grote bedrijven. Na het echec met de dividendbelasting koos het

Lees verder

Investeren? Graag, maar niet via een WopkeWiebesfonds

5 oktober 2019 door Lodewijk Asscher, Henk Nijboer

Laten we daarom geen tijd verspillen met een onderzoek naar een investeringsfonds voor de verre toekomst, maar gewoon de Rijksbegroting inzetten voor nuttige, structuurversterkende investeringen. Wie denkt dat het nu te duur is om te investeren in onderwijs en onderzoek, kent duidelijk de prijs van onwetendheid niet.

Lees verder