Harm Brouwer
Zeker zijn
31Kandidaat Tweede Kamerlid

Harm Brouwer

Zeker zijn

Over mij

"Mijn hele werkzame leven heb ik me ingezet om ruimte te bieden aan iedereen die in de verdrukking dreigde te komen."

Mijn hele werkzame leven heb ik me ingezet om ruimte te bieden aan iedereen die in de verdrukking dreigde te komen. Dat past bij mij, en dat past bij de PvdA. Die verdrukking geldt bijvoorbeeld voor het leven op het platteland, waar voorzieningen onder druk dreigen te komen in gebieden waar meer mensen wegtrekken dan erbij komen. Voor de inwoners wil ik me graag de komende periode in de Tweede Kamer inzetten.

Ik kom zelf van het platteland. Ik ben in 1957 geboren in Annerveenschekanaal, een klein veendorp aan de rand van Drenthe. In dit rustige en verbonden dorp van boeren en arbeiders heb ik me kunnen ontwikkelen tot wie ik nu ben. Ik ben trots op het kleine basisschooltje dat mij in stapjes met de wereld buiten het dorp liet kennismaken. Na het vwo in Veendam belandde ik als student in Groningen in de tijd van radicale democratisering en maatschappelijk engagement. Ik kreeg een ongemakkelijk gevoel bij dit “vrijgestelde” leven van de politiek activistische student.

Daarom koos ik in 1980 ervoor om een reis door Zuid-Amerika te gaan maken en te ervaren op hoeveel verschillende manieren mensen hun leven kunnen leven. Ik trok langs drukke metropolen, bergdorpen, oerwoudhutjes en woestijnstadjes. De grootste gastvrijheid vond ik bij de armste gezinnen. Wat ik daar leerde was dat medemenselijkheid en delen niet afhangt van welvaart of opleiding. Eigenwaarde en diversiteit staan sindsdien bij mij in hoger aanzien dan de jacht naar materiële welvaart.

Kom op voor het platteland – Stem Harm Brouwer

Mijn campagne is gestart. Belangstelling? Kijk het filmpje en laat me weten wat je ervan vindt!

Geplaatst door Harm Brouwer PvdA op woensdag 18 januari 2017

Berichten