Over mij

Ik ben opgegroeid in een arm maar warm nest. Mijn moeder heeft het niet altijd gemakkelijk gehad in haar leven.  De lagere school kon ze niet afmaken, ze moest werken op het land. Het dubbeltje voor de zangles was er niet bij haar thuis. Toen ik één was overleed mijn vader en moest mijn moeder het alleen rooien met vier kinderen. Er was de wil om vooruit te komen. Er was de trots om geen gebruik te maken van de bedeling. Waar mijn moeder door pech werd teruggeslagen naar de armoe wilde zij dat haar kinderen de kansen kregen die zij vroeger heeft moeten missen. En we hebben meegedaan. Met voetbal maakte ik vrienden, met judo beteugelde ik mijn boosheid en boeken verslond ik.

De kans die ik heb gekregen gun ik iedereen. Dat is mijn inzet altijd geweest en dat zal mijn inzet altijd blijven.

Ik zet me elke dag weer in voor een samenleving waar iedereen die mee wil doen, mee kan doen. Waarin iedereen de kans krijgt om een goed leven op te bouwen. Een samenleving waarin we samen vooruit komen.

Per 1 februari 2018 ben ik directeur van het Jeugdeducatiefonds.

Alle berichten van Hans Spekman
hansspekman @hansspekman

Dit moet absoluut anders. Voor de toekomst van ieder kind en voor onze gezamenlijke toekomst. https://t.co/W4GFhsDiQB

hansspekman @hansspekman

Een feestelijke opening. Een prachtig kunstwerk op de Lukasschool in Utrecht. Het schoolplein is opgeknapt voor de ontwikkeling van kinderen. Met steun van het Jeugdeducatiefonds. https://t.co/NZi4Kj31Xh

hansspekman @hansspekman

Vandaag ben ik Spraakmaker op Radio1. Ik ga het onder andere hebben over het belang van voorschoolse educatie voor de ontwikkeling van kinderen. Alex Bakker, bevlogen directeur van basisschool Kinderboom, praat mee.
https://t.co/70d6CVMpdM

Berichten