Gijs van Dijk
Samen vooruit
05Kandidaat Tweede Kamerlid

Gijs van Dijk

Samen vooruit

Over mij

"Ik heb mij vanaf mijn tijd in de studentenvakbeweging tot doel gesteld om mensen te laten zien dat zij een verschil kunnen maken. Dat we het meest bereiken als je samen optrekt."

Nederland is een prachtig land, en het gaat economisch weer goed. Toch is het voor veel mensen een onzekere tijd. Vaste contracten en goede arbeidsvoorwaarden lijken vooral weggelegd voor de directeur, terwijl de lasser op de scheepswerf of de medewerker in de supermarkt van tijdelijk contract naar tijdelijk contract hopt.

Ik heb mij vanaf mijn tijd in de studentenvakbeweging tot doel gesteld om mensen te laten zien dat zij een verschil kunnen maken. Dat we het meest bereiken als je samen optrekt. Want flexibilisering is geen natuurverschijnsel, we kunnen daadwerkelijk een verandering voor elkaar krijgen.

Als medewerker van de Algemene Onderwijsbond, en daarna vicevoorzitter van de FNV ben ik veel in gesprek geweest met jonge en oude Nederlanders die zich zorgen moesten maken over zaken die vanzelfsprekend moeten zijn. Zoals het kunnen betalen van de huur, of de boodschappen. Met de enthousiastelingen van Young and United heb ik laten zien dat we het verschil kunnen maken en het oneerlijke minimumjeugdloon is ingeperkt.

De PvdA is net als de FNV een organisatie die weet wat de problemen zijn waar mensen tegenaan lopen. Met die overtuiging heb ik dan ook gekandideerd als Tweede Kamerlid voor de PvdA. Ik wil me, net als nu bij de FNV, inzetten voor die sociale samenleving waar iedereen gelijke kansen op een mooi leven heeft.

Goed werk

Vast werk is geen luxe maar een recht. Meer hierover lees je in ons verkiezingsprogramma.

Lees verder

Twijfel je nog?

We helpen je graag beslissen. Wat vind je belangrijk? Of twijfel je nog tussen de PvdA en een andere partij?

Lees verder
dijkvangijs @dijkvangijs

Voordat we de politieke ledenraad beginnen gaan met een @WouterBooij en anderen de straat op in Utrecht. Vanaf 11 in het centrum! #PvdA

dijkvangijs @dijkvangijs

Ok flinke klap. Maar we gaan door, keihard knokken voor een sociaal Nederland. #PvdA https://t.co/ADuQTSVTTo

dijkvangijs @dijkvangijs

Naar de Westerliefde met @PvdA. Spannende avond, op naar een mooie uitslag! Ook voor de linkse broeders @MeyerRon en @RutgerGW.

Berichten