Over mij

"Ik heb mij vanaf mijn tijd in de studentenvakbeweging tot doel gesteld om mensen te laten zien dat zij een verschil kunnen maken. Dat we het meest bereiken als je samen optrekt."

Nederland is een prachtig land, en het gaat economisch weer goed. Toch is het voor veel mensen een onzekere tijd. Vaste contracten en goede arbeidsvoorwaarden lijken vooral weggelegd voor de directeur, terwijl de lasser op de scheepswerf of de medewerker in de supermarkt van tijdelijk contract naar tijdelijk contract hopt.

Ik heb mij vanaf mijn tijd in de studentenvakbeweging tot doel gesteld om mensen te laten zien dat zij een verschil kunnen maken. Dat we het meest bereiken als je samen optrekt. Want flexibilisering is geen natuurverschijnsel, we kunnen daadwerkelijk een verandering voor elkaar krijgen.

Als medewerker van de Algemene Onderwijsbond, en daarna vicevoorzitter van de FNV ben ik veel in gesprek geweest met jonge en oude Nederlanders die zich zorgen moesten maken over zaken die vanzelfsprekend moeten zijn. Zoals het kunnen betalen van de huur, of de boodschappen. Met de enthousiastelingen van Young and United heb ik laten zien dat we het verschil kunnen maken en het oneerlijke minimumjeugdloon is ingeperkt.

De PvdA is net als de FNV een organisatie die weet wat de problemen zijn waar mensen tegenaan lopen. Met die overtuiging heb ik dan ook gekandideerd als Tweede Kamerlid voor de PvdA. Ik wil me, net als nu bij de FNV, inzetten voor die sociale samenleving waar iedereen gelijke kansen op een mooi leven heeft.

Alle berichten van Gijs van Dijk
word lid

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid

Blijf op de hoogte over Werk en Sociale zekerheid

OntvangĀ ontwikkelingen en nieuwe updates via e-mail.

dijkvangijs @dijkvangijs

Voor een nieuw sociaal contract in Europa. Frans Timmermans definitief gekozen als Spitzenkandidaat. #pvda #progressiveEurope https://t.co/jI3F3cuQPD

dijkvangijs @dijkvangijs

In een volgepakt theater in Madrid knalt @merijntinga van het podium met zijn verhaal. Van een surftocht tot Europese overeenstemming. #progressiveEurope #plasticsoupsurfer https://t.co/Amfcp6XKI6

dijkvangijs @dijkvangijs

Goed nieuws! Dankzij strijd @fnv einde aan foute contracting praktijken bij Post NL en Tempo Team = gelijke waardering en beloning op de werkvloer = rechtvaardigheid šŸ‘Š # PvdA https://t.co/v8s1Nwi8NX

Berichten