Over mij

"Ik heb mij vanaf mijn tijd in de studentenvakbeweging tot doel gesteld om mensen te laten zien dat zij een verschil kunnen maken. Dat we het meest bereiken als je samen optrekt."

Nederland is een prachtig land, en het gaat economisch weer goed. Toch is het voor veel mensen een onzekere tijd. Vaste contracten en goede arbeidsvoorwaarden lijken vooral weggelegd voor de directeur, terwijl de lasser op de scheepswerf of de medewerker in de supermarkt van tijdelijk contract naar tijdelijk contract hopt.

Ik heb mij vanaf mijn tijd in de studentenvakbeweging tot doel gesteld om mensen te laten zien dat zij een verschil kunnen maken. Dat we het meest bereiken als je samen optrekt. Want flexibilisering is geen natuurverschijnsel, we kunnen daadwerkelijk een verandering voor elkaar krijgen.

Als medewerker van de Algemene Onderwijsbond, en daarna vicevoorzitter van de FNV ben ik veel in gesprek geweest met jonge en oude Nederlanders die zich zorgen moesten maken over zaken die vanzelfsprekend moeten zijn. Zoals het kunnen betalen van de huur, of de boodschappen. Met de enthousiastelingen van Young and United heb ik laten zien dat we het verschil kunnen maken en het oneerlijke minimumjeugdloon is ingeperkt.

De PvdA is net als de FNV een organisatie die weet wat de problemen zijn waar mensen tegenaan lopen. Met die overtuiging heb ik dan ook gekandideerd als Tweede Kamerlid voor de PvdA. Ik wil me, net als nu bij de FNV, inzetten voor die sociale samenleving waar iedereen gelijke kansen op een mooi leven heeft.

Alle berichten van Gijs van Dijk
word lid

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid
CTA-Hogere-lonen

Blijf op de hoogte over Werk en Sociale zekerheid

Ontvang ontwikkelingen en nieuwe updates via e-mail.

dijkvangijs @dijkvangijs

Motie toekomstperspectief jongeren aangenomen 👊. @NJRtweets @FnvJong @CNVJongeren @VCPYoung @jobmbo @studentenbond @HetISO @jongmanagement @AWVN_Young_HR aan de slag! Adviezen voor een mooie toekomst van jongeren zien we graag tegemoet. @svanweyenberg https://t.co/YSJP3vHZy9

dijkvangijs @dijkvangijs

Dus we spreken grote zorgen uit over de schijnconstructies bij Deliveroo maar een staatsbedrijf doet gewoon zaken: Schiphol zet Deliveroo in voor bezorging aan de gate. https://t.co/hKEgPTJ1h6

dijkvangijs @dijkvangijs

Mooie eerste stap, samen zorg en werk combineren 👍:
SER wil betaald ouderschapsverlof, om te beginnen voor zes weken https://t.co/kUWZt4aKuu