Over mij

"Ik heb mij vanaf mijn tijd in de studentenvakbeweging tot doel gesteld om mensen te laten zien dat zij een verschil kunnen maken. Dat we het meest bereiken als je samen optrekt."

Nederland is een prachtig land, en het gaat economisch weer goed. Toch is het voor veel mensen een onzekere tijd. Vaste contracten en goede arbeidsvoorwaarden lijken vooral weggelegd voor de directeur, terwijl de lasser op de scheepswerf of de medewerker in de supermarkt van tijdelijk contract naar tijdelijk contract hopt.

Ik heb mij vanaf mijn tijd in de studentenvakbeweging tot doel gesteld om mensen te laten zien dat zij een verschil kunnen maken. Dat we het meest bereiken als je samen optrekt. Want flexibilisering is geen natuurverschijnsel, we kunnen daadwerkelijk een verandering voor elkaar krijgen.

Als medewerker van de Algemene Onderwijsbond, en daarna vicevoorzitter van de FNV ben ik veel in gesprek geweest met jonge en oude Nederlanders die zich zorgen moesten maken over zaken die vanzelfsprekend moeten zijn. Zoals het kunnen betalen van de huur, of de boodschappen. Met de enthousiastelingen van Young and United heb ik laten zien dat we het verschil kunnen maken en het oneerlijke minimumjeugdloon is ingeperkt.

De PvdA is net als de FNV een organisatie die weet wat de problemen zijn waar mensen tegenaan lopen. Met die overtuiging heb ik dan ook gekandideerd als Tweede Kamerlid voor de PvdA. Ik wil me, net als nu bij de FNV, inzetten voor die sociale samenleving waar iedereen gelijke kansen op een mooi leven heeft.

Alle berichten van Gijs van Dijk
dijkvangijs @dijkvangijs

Bedrijven worden tijdens deze crisis met miljarden belastinggeld gesteund om mensen aan het werk te houden. Met deze steun is een bonus of dividenduitkering onacceptabel, ook bij een buitenlands moederbedrijf. https://t.co/f187UDIX1e

dijkvangijs @dijkvangijs

Alle winsten voor Deliveroo en UberEats en alle onzekerheid voor de maaktijdbezorgers. Geef de bezorgers eindelijk eens rechten! https://t.co/uyNCpaVySo

dijkvangijs @dijkvangijs

Samen met @eppobruins presenteren we vandaag een stevig offensief tegen armoede en schulden. Oa: verhoog het minimumloon en stop met het verdienmodel van kopen op afbetaling met woekerrentes. 👇https://t.co/bmngpGkkB8

Berichten