Erik Pentenga
Samen vooruit
43Kandidaat Tweede Kamerlid

Erik Pentenga

Samen vooruit

Over mij

"De vakbondsachterban moet gehoord worden binnen de PvdA."

Gelijk loon voor gelijk werk. Daar heb ik als vakbondsbestuurder FNV Flex en uitzendwerk hard aan gewerkt. Als cao onderhandelaar weet ik wat het belang van goede wetgeving is waar je op voort kunt bouwen. In plaats van repareren van werknemersrechten in een cao wat door verminderen van regel en wetgeving is afgepakt, is wetgeving als de Wet Aanpak Schijnconstructies nodig om verder op te bouwen.

Daarom wil ik nu met mijn wortels in de vakbeweging in de Tweede Kamer aan goede regelgeving werken. Regelgeving die de positie van werknemers op de arbeidsmarkt sterker maakt. En net als vakbondswerk is politiek mensenwerk. De vakbondsachterban moet gehoord worden binnen de PvdA. De stem van actieve vakbondsleden en vakbondsbestuurders. De stem van flexwerkers, leden van Ondernemingsraden en alle andere werknemers die zich laten horen voor een goede cao! Ik wil daar graag een verbindende schakel in zijn.

Een verbonden samenleving

Eerlijke spelregels zijn nodig. Zodat grote bedrijven netjes belasting betalen, net als de bakker op de hoek. Zodat we uitbuiting van werknemers aanpakken. En zodat we minder schreeuwen en beter naar elkaar luisteren.

Lees ons verkiezingsprogramma
ErikPentenga @erikpentenga

Teken de petitie! Jongvolwassenen verdienen meer zekerheid op de arbeidsmarkt. https://t.co/5pn6C5Sdx8

ErikPentenga @erikpentenga

Ik heb gestemd op mijn favoriete VIVA400-vrouw Jamila Aanzi. Stem jij ook? #viva400 https://t.co/vx8vizVXt9

ErikPentenga @erikpentenga

Het weer is solidair met acties #FNVSpoor-treinverkeer in heel Nederland ontregeld door hitte – https://t.co/c3WQmHVIgz