Eric van ’t Zelfde
Zeker zijn
73Kandidaat Tweede Kamerlid

Eric van ’t Zelfde

Zeker zijn

Over mij

"De sociaaldemocratische idealen van de Partij van de Arbeid vormen voor mij de basis in mijn handelen om de jeugd gelijke kansen te garanderen."

Ik heb op meerdere scholen lesgegeven en in directies gezeten. Ik startte op het Johan de Witt College in de Haagsche Schilderswijk. Na vijf jaar stapte ik binnen dit schoolbestuur over naar de locatie te Scheveningen waar ik vijf jaar in de directie zat. Ik heb vanaf 1995 altijd in het onderwijs gewerkt. Mijn beweegreden om nu de politiek in te stappen is dat ons onderwijs beter moet worden en omdat ons onderwijs op dit moment bijdraagt aan de kansenongelijkheid van een groot deel van de jeugd. Dit laatste is onacceptabel en ik zal alles in mijn macht doen om te zorgen dat ieder kind in Nederland gelijke kansen krijgt. De sociaaldemocratische idealen van de Partij van de Arbeid vormen voor mij de basis in mijn handelen om de jeugd gelijke kansen te garanderen. Daarnaast heb ik meer dan 20 jaar met beide benen in het onderwijsveld gestaan. Ik weet wat er speelt en ik weet waar de behoeften liggen van mijn collega’s in het onderwijsveld. Ik zal een waardige vertegenwoordiger zijn van de behoeften van de docenten van Nederland en van de leerlingen van Nederland.

Gelijke kansen voor kinderen en goed onderwijs

Iedereen verdient gelijke kansen om iets van zijn of haar leven te maken. Het mag niet uitmaken waar je vandaan komt, waar je woont, of je ouders rijk of arm zijn. Die gelijke start begint met goed onderwijs.

Lees meer