Emine Bozkurt
Zeker zijn
18Kandidaat Tweede Kamerlid

Emine Bozkurt

Zeker zijn

Over mij

"Ik wil mij hard maken voor een rechtvaardige samenleving waar het recht op een fatsoenlijk bestaan centraal staat en waar iedereen zo goed mogelijk mee kan doen."

Rechtvaardigheid is voor mij een leidend begrip. Gelijke rechten zijn er voor iedereen. Het moet in ons land niet uitmaken of je homo of hetero bent, zwart of wit, vrouw, man of er tussen in, jong of oud, ziek of kerngezond, religieus of niet. Voor mij is rechtvaardigheid een absolute voorwaarde voor een eerlijke en veilige samenleving.

Als Europarlementariƫr namens onze partij heb ik rechtvaardigheid op de agenda geplaatst, waardoor vriend en vijand met mij zaken moesten doen. Ik heb ervoor gepleit dat frauduleuze bankiers achter de tralies komen en niet met een boete of een taakstraf de dans ontspringen. Ook heb ik er voor gezorgd dat mensen die met kinderen werken, gescreend worden op een pedoseksueel verleden.

Ik wil mijn werk graag voortzetten in de Tweede Kamer door op te staan voor Nederland en me met hart en ziel in te zetten voor verbinding in de samenleving, want steeds meer worden groepen tegen elkaar uitgespeeld. Ik wil mij hard maken voor een rechtvaardige samenleving waar het recht op een fatsoenlijk bestaan centraal staat en waar iedereen zo goed mogelijk mee kan doen.

 

EmineBozkurt @eminebozkurt

Youth for climate winnaar van de Pim de Kuijer penning! https://t.co/tbl6IS6pq5

EmineBozkurt @eminebozkurt

Thailand laat voetballer Hakeem al-Araibi vrij | NOS Positief nieuws! Pas opgelucht als hij daadwerkelijk terug in het vliegtuig naar Australie zit https://t.co/oW1lUoKZz7

EmineBozkurt @eminebozkurt

We are looking for a Senior Programme Officer Human Rights Capacity-Building Africa – Amnesty International https://t.co/Ph4k0fjuVO

Berichten