Denise Klomp
Samen vooruit
70Kandidaat Tweede Kamerlid

Denise Klomp

Samen vooruit

Over mij

"We moeten de mensen weer zekerheid bieden. Iedereen moet zich veilig kunnen voelen."

Ik ben Denise Klomp. Ik ben in 1973 geboren in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam West en ben opgegroeid in een typisch arbeidersgezin. Op dit moment ben ik afdelingsvoorzitter van de PvdA in Amsterdam Nieuw West. Mijn beroep is accountmanager bij een Amerikaanse multinational. Ik houd me bezig met de verkoop en advisering van bijzondere verf voor monumenten.

Ik vind dat iedereen kansen moet krijgen om verder te komen in het leven. Voor mij zijn vooruitgang en emancipatie twee van de meest essentiƫle onderdelen van de sociaaldemocratie. Ik heb zelf deze mogelijkheden aangegrepen en ik vind dat iedereen dit zou moeten kunnen, ongeacht uit welk gezin men komt.

De westerse waarden en normen, gebaseerd op gelijkheid van iedereen, staan sterk onder druk en worden van alle kanten bedreigd. Door terrorisme, door Rusland en door extreemrechtse bewegingen in veel West-Europese landen.

Wij sociaaldemocraten moeten ons voortdurend inzetten om onze democratie en ons rechtssysteem te verdedigen. Wij moeten de mensen weer zekerheid bieden. Iedereen moet zich veilig kunnen voelen.

Daar wil ik me persoonlijk voor inzetten.